- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pužići od puretine
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pužiće od puretine.
Pužići od puretine sočniji su od običnih pečenih komada puretine, jer se tanki komadi mesa zamataju u rolade nadjevene pestom i mileramom. Iz njih se tada izrezuju pojedinačni pužići kako bi kod prženja dobili lijepu boju sa svih strana. Još po jedna maslina, malo balzamičkog dressinga - i izvrstan svečani zalogaj je gotov.
Pužići od puretine - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pužiće od puretine. - pureća prsa, umak pesto, mileram, balzamički dressing, rukola, masline (punjenih paprikom), maslinovo ulje, sol i papar, U zdjelicu stavimo mileram, dodamo umak pesto, začinimo solju i izmiješamo. ; Odreske purećih prsa stavimo između dvije prozirne kuhinjske folije i nježno istučemo, ravnom stranom bata, da budu tanji. ; S odrezaka uklonimo foliju, začinimo ih solju i paprom, premažemo pripremljenim umakom i savijemo u roladu. ; Zatim roladu, u razmacima od dva centimetra, probodemo čačkalicama, a na duži dio čačkalica nabodemo masline. ; Roladu narežemo između čačkalica i dobivene pužiće ispržimo u tavi, na vrućem maslinovom ulju, s obje strane. ; Na tanjurima napravimo posteljice od rukole, po njoj položimo pržene pužiće od puretine i sve zajedno pokapamo balzamičkim dressingom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pureća prsa, 4 odreska
- umak pesto, 1 žlica
- mileram, 1 žlica
- balzamički dressing, 4 žlice
- rukola, 50 g
- masline, 50 g punjenih paprikom
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelicu stavimo mileram, dodamo umak pesto, začinimo solju i izmiješamo.
- Odreske purećih prsa stavimo između dvije prozirne kuhinjske folije i nježno istučemo, ravnom stranom bata, da budu tanji.
- S odrezaka uklonimo foliju, začinimo ih solju i paprom, premažemo pripremljenim umakom i savijemo u roladu.
- Zatim roladu, u razmacima od dva centimetra, probodemo čačkalicama, a na duži dio čačkalica nabodemo masline.
- Roladu narežemo između čačkalica i dobivene pužiće ispržimo u tavi, na vrućem maslinovom ulju, s obje strane.
- Na tanjurima napravimo posteljice od rukole, po njoj položimo pržene pužiće od puretine i sve zajedno pokapamo balzamičkim dressingom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |