Pužići s cimetom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pužiće s cimetom. – jaje, šećer, maslac (omekšalog), jogurt, namjensko brašno, suhi kvasac, smeđi šećer, cimet (u prahu), maslac (rastopljenog), krem sir, mlijeko, šećer u prahu, sol, U posudu miksera razbijemo jedno jaje, dodamo 4 žumanjka, 60 g šećera, prstohvat soli, 90 g omekšalog maslaca, jogurt i izradimo jednolično, pjenasto tijesto. ; Zatim dodamo 1/3 brašna, suhi kvasac i nastavkom za tijesto miksamo dalje, povremeno dodajući preostalo brašno. ; Dobiveno tijesto oblikujemo u kuglu, stavimo je u namašćenu posudu, prekrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i ostavimo da se diže 2-2 ½ sata. ; Dignuto tijesto premjestimo na radnu površinu, iz njega prstima istisnemo zrak i malo ga razvaljamo valjkom da dobije četverokutni oblik. ; Potom ¾ tijesta premažemo s 20 g rastopljenog maslaca, maslacem premazan dio posipamo mješavinom šmeđeg šećera i cimeta te tijesto savijemo u roladu, počevši s premazanom i posipanom stranom. ; Dobivenu roladu narežemo na komade dužine 5-6 cm, premjestimo ih prerezanim stranama okrenutim prema gore i dolje, u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu, prekrijemo ih kuhinjskom krpom i ostavimo da se dižu još 40 minuta. ; Zatim pužiće premažemo preostalim rastopljenim maslacem i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40 minuta. ; Gotove pužiće rasporedimo na tanjure, a u zagrijanu tavu stavimo šećer u prahu, ulijemo mlijeko, dodamo krem sir i miješamo pjenjačom dok mješavina ne zavri. ; Dobivenom glazurom prelijemo pužiće i poslužimo ih.
; – Cimet je slatkasti začin ugodnog i specifičnog mirisa, a dobiva se iz malog zimzelenog drveta sličnog lovoru. E kad se tako finim začinom začini slastica, rezultat može biti samo odličan. Pokušajte i vi!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pužići s cimetom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pužiće s cimetom. – jaje, šećer, maslac (omekšalog), jogurt, namjensko brašno, suhi kvasac, smeđi šećer, cimet (u prahu), maslac (rastopljenog), krem sir, mlijeko, šećer u prahu, sol, U posudu miksera razbijemo jedno jaje, dodamo 4 žumanjka, 60 g šećera, prstohvat soli, 90 g omekšalog maslaca, jogurt i izradimo jednolično, pjenasto tijesto. ; Zatim dodamo 1/3 brašna, suhi kvasac i nastavkom za tijesto miksamo dalje, povremeno dodajući preostalo brašno. ; Dobiveno tijesto oblikujemo u kuglu, stavimo je u namašćenu posudu, prekrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i ostavimo da se diže 2-2 ½ sata. ; Dignuto tijesto premjestimo na radnu površinu, iz njega prstima istisnemo zrak i malo ga razvaljamo valjkom da dobije četverokutni oblik. ; Potom ¾ tijesta premažemo s 20 g rastopljenog maslaca, maslacem premazan dio posipamo mješavinom šmeđeg šećera i cimeta te tijesto savijemo u roladu, počevši s premazanom i posipanom stranom. ; Dobivenu roladu narežemo na komade dužine 5-6 cm, premjestimo ih prerezanim stranama okrenutim prema gore i dolje, u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu, prekrijemo ih kuhinjskom krpom i ostavimo da se dižu još 40 minuta. ; Zatim pužiće premažemo preostalim rastopljenim maslacem i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40 minuta. ; Gotove pužiće rasporedimo na tanjure, a u zagrijanu tavu stavimo šećer u prahu, ulijemo mlijeko, dodamo krem sir i miješamo pjenjačom dok mješavina ne zavri. ; Dobivenom glazurom prelijemo pužiće i poslužimo ih.
; -</div>
Pužići s cimetom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pužiće s cimetom.
Cimet je slatkasti začin ugodnog i specifičnog mirisa, a dobiva se iz malog zimzelenog drveta sličnog lovoru. E kad se tako finim začinom začini slastica, rezultat može biti samo odličan. Pokušajte i vi!
Pužići s cimetom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pužiće s cimetom. - jaje, šećer, maslac (omekšalog), jogurt, namjensko brašno, suhi kvasac, smeđi šećer, cimet (u prahu), maslac (rastopljenog), krem sir, mlijeko, šećer u prahu, sol, U posudu miksera razbijemo jedno jaje, dodamo 4 žumanjka, 60 g šećera, prstohvat soli, 90 g omekšalog maslaca, jogurt i izradimo jednolično, pjenasto tijesto. ; Zatim dodamo 1/3 brašna, suhi kvasac i nastavkom za tijesto miksamo dalje, povremeno dodajući preostalo brašno. ; Dobiveno tijesto oblikujemo u kuglu, stavimo je u namašćenu posudu, prekrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i ostavimo da se diže 2-2 ½ sata. ; Dignuto tijesto premjestimo na radnu površinu, iz njega prstima istisnemo zrak i malo ga razvaljamo valjkom da dobije četverokutni oblik. ; Potom ¾ tijesta premažemo s 20 g rastopljenog maslaca, maslacem premazan dio posipamo mješavinom šmeđeg šećera i cimeta te tijesto savijemo u roladu, počevši s premazanom i posipanom stranom. ; Dobivenu roladu narežemo na komade dužine 5-6 cm, premjestimo ih prerezanim stranama okrenutim prema gore i dolje, u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu, prekrijemo ih kuhinjskom krpom i ostavimo da se dižu još 40 minuta. ; Zatim pužiće premažemo preostalim rastopljenim maslacem i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40 minuta. ; Gotove pužiće rasporedimo na tanjure, a u zagrijanu tavu stavimo šećer u prahu, ulijemo mlijeko, dodamo krem sir i miješamo pjenjačom dok mješavina ne zavri. ; Dobivenom glazurom prelijemo pužiće i poslužimo ih.
; -
U posudu miksera razbijemo jedno jaje, dodamo 4 žumanjka, 60 g šećera, prstohvat soli, 90 g omekšalog maslaca, jogurt i izradimo jednolično, pjenasto tijesto.
Zatim dodamo 1/3 brašna, suhi kvasac i nastavkom za tijesto miksamo dalje, povremeno dodajući preostalo brašno.
Dobiveno tijesto oblikujemo u kuglu, stavimo je u namašćenu posudu, prekrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i ostavimo da se diže 2-2 ½ sata.
Dignuto tijesto premjestimo na radnu površinu, iz njega prstima istisnemo zrak i malo ga razvaljamo valjkom da dobije četverokutni oblik.
Potom ¾ tijesta premažemo s 20 g rastopljenog maslaca, maslacem premazan dio posipamo mješavinom šmeđeg šećera i cimeta te tijesto savijemo u roladu, počevši s premazanom i posipanom stranom.
Dobivenu roladu narežemo na komade dužine 5-6 cm, premjestimo ih prerezanim stranama okrenutim prema gore i dolje, u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu, prekrijemo ih kuhinjskom krpom i ostavimo da se dižu još 40 minuta.
Zatim pužiće premažemo preostalim rastopljenim maslacem i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40 minuta.
Gotove pužiće rasporedimo na tanjure, a u zagrijanu tavu stavimo šećer u prahu, ulijemo mlijeko, dodamo krem sir i miješamo pjenjačom dok mješavina ne zavri.
Dobivenom glazurom prelijemo pužiće i poslužimo ih.