- Almo Čatlak
- 60 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Quiche Lorraine
Saznajte kako pripremiti quiche lorraine u našem video receptu.
U francuskoj kuhinji, Quiche je naziv za slanu pitu sa nadjevom od jaja i vrhnja. Quiche Lorraine u svom nadjevu sadrži još i sjeckanu slaninu, a iako kockice sira nisu dio tradicionalnog recepta, one se danas ipak vrlo često dodaju u ovo ukusno jelo. I na poslijetku, ako u smjesu dodate i crveni luk, dobit ćete Quiche Alsacienne!
Quiche Lorraine - Saznajte kako pripremiti quiche lorraine u našem video receptu. - Tijesto:: brašno, maslac, sol, jaje, voda (nekoliko žlica), Nadjev:: krušne mrvice, slanina, sir ementaler, jaja, kiselo vrhnje, slatka mljevena paprika, peršin (sjeckani), sol i papar, U zdjelu prosijemo brašno, dodamo sol i pomiješamo sastojke. ; Zatim prstima utrljamo komadiće maslaca u brašno dok ne dobije izgled krušnih mrvica. ; U zasebnoj zdjelici istučemo jaje i dodamo ga u smjesu, te sve zajedno izradimo žlicom ili lopaticom. Po potrebi dodamo nekoliko žlica vode, razradimo tijesto (ne prejako) i oblikujemo grubu kuglu. ; Tijesto zatim umotamo u prozirnu kuhinjsku foliju i ostavimo u hladnjaku da miruje 30 minuta. ; Slaninu narežemo na sitnije, a sir na malo veće kockice. ; U zdjeli umutimo jaja, dodamo slatko vrhnje za kuhanje i dobro izmiješamo. ; Zatim umiješamo kockice slanine, sira, mljevenu crvenu papriku i sjeckani peršin. Začinimo solju i paprom i dobivenu smjesu stavimo na stranu da se sastojci prožmu. ; Za to vrijeme na pobrašnjenoj dasci razvaljamo tijesto nešto veće od veličine lima za pečenje. ; Tijesto namotamo na valjak, prebacimo ga preko lima i oblikujemo po njemu. Višak tijesta odrežemo. ; Zatim tijesto posipamo krušnim mrvicama i prelijemo pripremljenim nadjevom.; Stavimo u zagrijanu pećnicu, na 200°C, 30 do 40 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- Tijesto:
- brašno, 200 g
- maslac, 100 g
- sol, 1/2 žličice
- jaje, 1 komad
- voda nekoliko žlica
- Nadjev:
- krušne mrvice, 1 žlica
- slanina, 150 g
- sir ementaler, 250 g
- jaja, 4 komada
- kiselo vrhnje, 120 g
- slatka mljevena paprika, 1 žličica
- peršin, 1 žlica sjeckani
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelu prosijemo brašno, dodamo sol i pomiješamo sastojke.
- Zatim prstima utrljamo komadiće maslaca u brašno dok ne dobije izgled krušnih mrvica.
- U zasebnoj zdjelici istučemo jaje i dodamo ga u smjesu, te sve zajedno izradimo žlicom ili lopaticom. Po potrebi dodamo nekoliko žlica vode, razradimo tijesto (ne prejako) i oblikujemo grubu kuglu.
- Tijesto zatim umotamo u prozirnu kuhinjsku foliju i ostavimo u hladnjaku da miruje 30 minuta.
- Slaninu narežemo na sitnije, a sir na malo veće kockice.
- U zdjeli umutimo jaja, dodamo slatko vrhnje za kuhanje i dobro izmiješamo.
- Zatim umiješamo kockice slanine, sira, mljevenu crvenu papriku i sjeckani peršin. Začinimo solju i paprom i dobivenu smjesu stavimo na stranu da se sastojci prožmu.
- Za to vrijeme na pobrašnjenoj dasci razvaljamo tijesto nešto veće od veličine lima za pečenje.
- Tijesto namotamo na valjak, prebacimo ga preko lima i oblikujemo po njemu. Višak tijesta odrežemo.
- Zatim tijesto posipamo krušnim mrvicama i prelijemo pripremljenim nadjevom.
- Stavimo u zagrijanu pećnicu, na 200°C, 30 do 40 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |