- Francuski začin
- 90 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Quiche je zapravo otvorena pita i dolazi iz francuske kuhinje, te je proširena svugdje u svijetu. Quiche se radi s povrćem, mesom, morskim plodovima, sirom te se može služiti topao ili hladan.
Quiche s porilukom
U našem receptu saznajte kako pripremiti quiche s porilukom
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tijesto za quiche
- poriluk, 2 komada (narezati samo bijeli dio)
- luk, 2 komada (manji)
- špinat, 150 grama (opran i narezan)
- jaja, 2 komada
- sol
- papar (svježe mljeveni)
- Gruyere sir, 1 šalica (naribani)
- sušena panceta, nekoliko kriški
- muškatni oraščić (mljeveni )
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Pancetu pecite na 200°C dok ne postane hrskava.
- Pripremite tijesto.
- Iz pećnice izvadite pancetu i stavite kalup s tijestom. Pecite manje od 5 minuta.
- Narežite luk i poriluk. Poriluk blanširajte, a zatim mu dodajte špinat.
- Luk pirjajte, a zatim mu dodajte ocijeđeni poriluk i špinat.
- Kratko prodinstajte dok se ne sjedine, a potom dodajte i malo soli i papra.
- Pancetu posložite po tijestu.
- Izmiješajte jaja, sol, papar i muškatni oraščić. U jaja dodajte naribani sir i vrhnje.
- Ocijedite povrće i dodajte ga u smjesu s jajima.
- U kalup oprezno ulijte mješavinu jaja i povrća.
- Pecite 25-35 minuta na 180°C.
- Kada je gotovo, pustite jelo da miruje 10-ak minuta. Servirajte uz svježu salatu prelivenu vinaigrette umakom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |