Ako ste ikada probali popularne Rafaelo kuglice odmah ćete prepoznati okus ove sočne torte. A kada ju ukrasite kokosovim mrvicama, koje podsjećaju na snježne pahulje, postat će idealan zimski desert.
Rafaelo torta – U našem receptu saznajte kako pripremiti Rafaelo tortu. – Biskvit: jaje, šećer, brašno, ekstrakt badema, Krema: krem sir, maslac ((omekšali)), kondenzirano mlijeko, kokosove mrvice, mlijeko u prahu, mlijeko, kondenzirano mlijeko, bademi ((mljeveni )), vanila keksići ((mljeveni)), Ukrasi: kokosove mrvice, Rafaelo kuglice, Priprema biskvita: Zagrijte pećnicu na 175°C.; Umutite jaja, ekstrakt badema i šećer, a zatim miješajte dok ne smjesa ne postigne trostruko veći volumen.; Brašno podijelite na tri dijela, a zatim dio po dio dodajte smjesi. Budite pažljivi kako previše miješanja ne bi uništilo teksturu kreme.; Dobivenu smjesu prebacite u kalup za pečenje (22 cm) i pecite 30-ak minuta.; Priprema kreme: Pomiješajte krem sir s maslacem i kondenziranim mlijekom. Dodajte kokosove mrvice i mlijeko u prahu, a zatim nastavite miješati dok se svi sastojci ne povežu.; Slaganje torte: U maloj zdjeli pomiješajte mlijeko i kondenzirano mlijeko.; Biskvit prerežite na tri dijela (vodoravno), a zatim svaki komad premažite dobivenom smjesom od mlijeka.; Na svaki komad biskvita nanesite kremu i pospite mljevenim bademima i vanila keksićima.; Na kraju premažite tortu ostatkom kreme i po želji ukrasite kokosovim mrvicama i Rafaelo kuglicama.; –
Rafaelo torta
Popularnost:
1
2
3
4
5
Votes: 62
Rating: 4.52
You:
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti Rafaelo tortu.
Umutite jaja, ekstrakt badema i šećer, a zatim miješajte dok ne smjesa ne postigne trostruko veći volumen.
Brašno podijelite na tri dijela, a zatim dio po dio dodajte smjesi. Budite pažljivi kako previše miješanja ne bi uništilo teksturu kreme.
Dobivenu smjesu prebacite u kalup za pečenje (22 cm) i pecite 30-ak minuta.
Priprema kreme
Pomiješajte krem sir s maslacem i kondenziranim mlijekom. Dodajte kokosove mrvice i mlijeko u prahu, a zatim nastavite miješati dok se svi sastojci ne povežu.
Slaganje torte
U maloj zdjeli pomiješajte mlijeko i kondenzirano mlijeko.
Biskvit prerežite na tri dijela (vodoravno), a zatim svaki komad premažite dobivenom smjesom od mlijeka.
Na svaki komad biskvita nanesite kremu i pospite mljevenim bademima i vanila keksićima.
Na kraju premažite tortu ostatkom kreme i po želji ukrasite kokosovim mrvicama i Rafaelo kuglicama.