Rafaelo torta

  • 100 min
  • 8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Srednje zahtjevno
  • Sadrži jaja i mlijeko

Ako ste ikada probali popularne Rafaelo kuglice odmah ćete prepoznati okus ove sočne torte. A kada ju ukrasite kokosovim mrvicama, koje podsjećaju na snježne pahulje, postat će idealan zimski desert.

rafaelo-torta
Rafaelo torta
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 60
Rating: 4.52
You: 5
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti Rafaelo tortu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
    Priprema biskvita
    1. Zagrijte pećnicu na 175°C.
    2. Umutite jaja, ekstrakt badema i šećer, a zatim miješajte dok ne smjesa ne postigne trostruko veći volumen.
    3. Brašno podijelite na tri dijela, a zatim dio po dio dodajte smjesi. Budite pažljivi kako previše miješanja ne bi uništilo teksturu kreme.
    4. Dobivenu smjesu prebacite u kalup za pečenje (22 cm) i pecite 30-ak minuta.
    Priprema kreme
    1. Pomiješajte krem sir s maslacem i kondenziranim mlijekom. Dodajte kokosove mrvice i mlijeko u prahu, a zatim nastavite miješati dok se svi sastojci ne povežu.
    Slaganje torte
    1. U maloj zdjeli pomiješajte mlijeko i kondenzirano mlijeko.
    2. Biskvit prerežite na tri dijela (vodoravno), a zatim svaki komad premažite dobivenom smjesom od mlijeka.
    3. Na svaki komad biskvita nanesite kremu i pospite mljevenim bademima i vanila keksićima.
    4. Na kraju premažite tortu ostatkom kreme i po želji ukrasite kokosovim mrvicama i Rafaelo kuglicama.
    Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    Votes: 60
    Rating: 4.52
    You: 5
    Rate this recipe!
    Facebooktwitterpinterestmail
    Za Print recepta klikni ikonu >>
    Vrijeme pripreme:100minuta

    Najnovije zanimljivosti: