- Slavko Večerić
- 45 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Ragu juha od kobasica i povrća
Saznajte kako pripremiti ukusnu ragu juhu od kobasica i povrća.
Predivna juha sa safaladama. Brokula, cvjetača, poriluk i mrkva tvore laganu povrtnu juhu, u kojoj poput malih mesnih otočića plivaju safalade. Uz "šnitu" finog domaćeg kruha imat ćete odličan ručak.
Ragu juha od kobasica i povrća - Saznajte kako pripremiti ukusnu ragu juhu od kobasica i povrća. - kobasica (velike safalade), brokula, cvjetača, poriluk, mrkva, krumpir, vrhnje za kuhanje, maslac, brašno, peršin (kosani), sol i papar, Prvo usitnimo povrće na kockice, a poriluk na kolutiće. Očistimo krumpir i mrkvu i narežemo na kockice. Brokulu i cvjetaču natrgamo na cvjetiće. Sve zajedno isperemo pod mlazom vode i stavimo kuhati 10 - 15 minuta. ; U novoj visokoj posudi rastopimo maslac, na njemu ugrijemo brašno te uz miješanje zalijemo hladnom vodom. Pustimo da kuha. ; Kuhano povrće iz druge posude ocijedimo, a temeljac od povrća dodamo u posudu sa kuhanim maslacem i brašnom. ; Safalade (možete odabrati i neke druge kobasice po vašem ukusu) narežemo na tanke ploške i stavimo kuhati u juhu; -
Upute po koracima:
- Prvo usitnimo povrće na kockice, a poriluk na kolutiće. Očistimo krumpir i mrkvu i narežemo na kockice. Brokulu i cvjetaču natrgamo na cvjetiće. Sve zajedno isperemo pod mlazom vode i stavimo kuhati 10 - 15 minuta.
- U novoj visokoj posudi rastopimo maslac, na njemu ugrijemo brašno te uz miješanje zalijemo hladnom vodom. Pustimo da kuha.
- Kuhano povrće iz druge posude ocijedimo, a temeljac od povrća dodamo u posudu sa kuhanim maslacem i brašnom.
- Safalade (možete odabrati i neke druge kobasice po vašem ukusu) narežemo na tanke ploške i stavimo kuhati u juhu
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |