- Almo Čatlak
- 135 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Ragu na napuljski način (Ragu alla Napoletana) – U našem video receptu saznajte kako pripremiti ragu na napuljski način. – teleći vrat, carsko meso (s kosti), luk, koncentrat rajčice, pasirana rajčica, crno vino, bosiljak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Luk nasjeckamo. U visoku posudu ulijemo maslinovo ulje i na njemu sa svih strana popržimo svinjsko i teleće meso.; Nakon 7-8 minuta prženja, posipamo ga sjeckanim lukom i pržimo dalje okrećući meso 10 minuta.; Kad je luk potpuno omekšao u posudu dodamo koncentrat rajčice dok se potpuno ne rastopi. Sastojke dobro posolimo, prelijemo crnim vinom i pričekamo da vino na pola ispari. ; Kad je vino isparilo u posudu ulijemo pasiranu rajčicu, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 3 sata.; Tjesteninu stavimo u lonac s vrelom posoljenom vodom i kuhamo po uputama na pakiranju.; Gotovo meso očistimo od kosti i natrgamo. Potom meso vratimo u umak od rajčice. Tjesteninu rasporedimo na tanjure i preko stavimo ragu umak.; –
Ragu na napuljski način (Ragu alla Napoletana)
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ragu na napuljski način.
Upute po koracima:
- Luk nasjeckamo. U visoku posudu ulijemo maslinovo ulje i na njemu sa svih strana popržimo svinjsko i teleće meso.
- Nakon 7-8 minuta prženja, posipamo ga sjeckanim lukom i pržimo dalje okrećući meso 10 minuta.
- Kad je luk potpuno omekšao u posudu dodamo koncentrat rajčice dok se potpuno ne rastopi. Sastojke dobro posolimo, prelijemo crnim vinom i pričekamo da vino na pola ispari.
- Kad je vino isparilo u posudu ulijemo pasiranu rajčicu, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 3 sata.
- Tjesteninu stavimo u lonac s vrelom posoljenom vodom i kuhamo po uputama na pakiranju.
- Gotovo meso očistimo od kosti i natrgamo. Potom meso vratimo u umak od rajčice. Tjesteninu rasporedimo na tanjure i preko stavimo ragu umak.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept: Votes: 45 Rating: 4.69 You: Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> | |
Vrijeme pripreme:135minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
teleci vrat, teleci vrat recepti,
Jela koja su danas popularna:
Slatka peciva s grožđicama i šafranom
Votes: 52
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
190 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Rižoto s mladim bobom i morskim kozicama
Votes: 26
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 45
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Pečeni krumpirići s ljutim umakom - Patatas bravas
Votes: 26
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Meksički doručak
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
15 min
Almo Čatlak
Omlet s kobasicama i rajčicom
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Lokarde u marinadi
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Odresci svinjskog karea u pikantnoj salsi
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Biskvit s kremom i jagodama
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Svinjski medaljoni s paprikom i patlidžanom
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Maksakaste - jetrica na estonski način
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)