- Almo Čatlak
- 140 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Ragu od divlje svinje sa širokim rezancima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ragu od divlje svinje sa širokim rezancima.
Ovo jelo podsjeća na klasični gulaš od divljači, ali dodavanjem nekih sastojaka mi smo ga učinili još i boljim.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- veprovina, 800 g za gulaš
- klekove bobe, 5-6
- korijander, 1 žličica
- đumbir, 1 žličica
- mrkva, 100 g
- žuta mrkva, 150 g
- korijen celera, 150 g
- koncentrat rajčice, 1 žlica
- džin, 30 ml
- crno vino, 800 ml
- goveđi temeljac, 800 ml
- lovorov list, 1
- brusnice, 70 g sušenih
- mileram, 80 g
- tjestenina, 300 g (široki rezanci)
- ulje
- sol
- bijeli papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Očišćeni đumbir naribamo, a korijander izmrvimo u mužaru.
- U zdjelu s mesom dodamo korijander, đumbir, klekove bobe, začinimo solju i bijelim paprom, ulijemo 300 ml crnog vina, izmiješamo sastojke, poklopimo i stavimo u hladnjak da se marinira po prilici tri sata.
- Mrkvu, žutu mrkvu i korijen celera očistimo i narežemo na kockice, a marinirano meso ocijedimo.
- U visoku tavu, na dvije, tri žlice zagrijanog ulja, dodamo kockice povrća i meso, te povremeno miješajući pržimo 15-ak minuta.
- Zatim dodamo koncentrat rajčice, lovorov list, ulijemo džin, i toliko crnog vina da prekrije sastojke, te kuhamo na laganoj vatri dok vino na pola ne ispari.
- Potom ulijemo toliko juhe da prekrije sastojke i kuhamo još 90-ak minuta, povremeno podlijevajući juhom, dok meso ne omekša.
- Pred kraj kuhanja u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo široke rezance i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
- U visoku tavu s mesom dodamo sušene brusnice, mileram, promiješamo sastojke, maknemo s vatre i ostavimo da odstoji minutu, dvije da se sastojci prožmu i brusnice omekšaju.
- Kuhane rezance ocijedimo i stavimo na tanjure, preko njih gotov ragu od divljači i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:140minuta |