- Slavko Večerić
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Rajčice punjene šunkom
Saznajte kako pripremiti rajčice punjene šunkom u našem video receptu.
Svježina uz punoću okusa glavno je svojstvo ovog jela. Ako tome dodamo da pečene rajčice lijepo izgledaju, da se njihov sadržaj topi u ustima, a da se od njih nećete nimalo udebljati, mislim da smo vam dali dovoljno razloga za pripremanje ovog slasnog jela.
Rajčice punjene šunkom - Saznajte kako pripremiti rajčice punjene šunkom u našem video receptu. - rajčica (velikih), šunka (kuhane), luk, češnjak, maslac, peršin, kiselo vrhnje, šećer, škrob (jestivi), ulje, sol i papar, Rajčicama odrežemo kapice i izdubimo mekani središnji dio te ih solimo i paprimo iznutra. ; Na ugrijanu tavu stavimo dio maslaca i maslinovog ulja, dodamo crveni luk i pirjamo dok luk ne postane staklast pa dodamo i češnjak. Dodamo šunku nasjeckanu na kockice i pirjamo. ; Dodajemo malo šećera, papra, kiselog vrhnja i na kraju malo škrobnog brašna. Pustimo da umak prokuha 5-6 minuta i dodajemo nasjeckani peršin list.; Vatrostalnu posudu premažemo maslacem i maslinovim uljem, u nju položimo rajčice i punimo ih pripremljenim nadjevom. ; Rajčice poklopimo kapicama od rajčica. Podlijemo sa malo vode te stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, 25 minuta na 180 °C.; -
Upute po koracima:
- Rajčicama odrežemo kapice i izdubimo mekani središnji dio te ih solimo i paprimo iznutra.
- Na ugrijanu tavu stavimo dio maslaca i maslinovog ulja, dodamo crveni luk i pirjamo dok luk ne postane staklast pa dodamo i češnjak. Dodamo šunku nasjeckanu na kockice i pirjamo.
- Dodajemo malo šećera, papra, kiselog vrhnja i na kraju malo škrobnog brašna. Pustimo da umak prokuha 5-6 minuta i dodajemo nasjeckani peršin list.
- Vatrostalnu posudu premažemo maslacem i maslinovim uljem, u nju položimo rajčice i punimo ih pripremljenim nadjevom.
- Rajčice poklopimo kapicama od rajčica. Podlijemo sa malo vode te stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, 25 minuta na 180 °C.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |