- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Rajčice punjene tunom, maslinama i kaparima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rajčice punjene tunom, maslinama i kaparima.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- rajčica, 4 veće
- tuna iz konzerve, 125 grama iz konzerve
- luk, 1 glavica
- limun, 1
- kiseli krastavci, 2
- crne masline, 5-6 otkošetene
- peršin, 1 žlica sjeckani
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Sok od limuna iscijedimo i prelijemo u čistu zdjelu. U zdjelu ulijemo maslinovo ulje, dodamo soli, začinimo sa svježe mljevenim paprom i pjenjačom izradimo dressing.
- Ljubičasti luk nasjeckamo i dodamo u zdjelu s dresingom. Krastavce narežemo na kockice, što sitnije to bolje te ih dodamo u zdjelu. Potom dodamo kapare, sjeckani peršin, otkoštene crne masline koje prethodno narežemo. Na kraju u zdjelu natrgamo tunu iz konzerve.
- Na kraju u zdjelu natrgamo tunu iz konzerve. Sastojke promiješamo i stavimo smjesu u hladnjak da se ohlade. Rajčice izdubimo i očistimo te nadijevamo s ohlađenom smjesom. Ovako nadjevena rajčice posipamo s malo svježeg peršina i poslužimo
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |