- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Ramstek "Cafe de Paris" – U našem video receptu saznajte kako pripremiti ramstek "Cafe de Paris". – govedina (bez kostiju (ramstek)), konjak, senf dijon, vrhnje za kuhanje, ulje, sol i papar, Metalnu tavu, s debelim dnom, grijemo na jakoj vatri pet minuta. ; Odreske začinimo solju i paprom, tanko premažemo uljem i stavimo peći, na vruću tavu, sa svake strane po tri minute (za srednje pečeno). ; Zatim odreske premjestimo u zdjelu, poklopimo tanjurom i stavimo na toplo da se opuste. ; U istu tavu ulijemo konjak i usplamtimo (flambiramo). Kada se vatra ugasi, dodamo dijon senf, promiješamo i čim senf zamiriše, ulijemo vrhnje za kuhanje te na laganoj vatri ostavimo da vrije jednu minutu. ; Odreske položimo na plitke tanjure, prelijemo umakom od senfa i poslužimo.; – Ovaj ukusni pečeni odrezak u umaku od Dijon senfa popularnost je stekao sredinom prošlog stoljeća u restoranu "Cafe de Paris" u Ženevi, po kojem je i dobio ime. Originalna receptura je strogo čuvana tajna, pa smo za vas pripremili malo jednostavniju, ali okusom vrlo sličnu alternativu.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Ramstek "Cafe de Paris" – U našem video receptu saznajte kako pripremiti ramstek "Cafe de Paris". – govedina (bez kostiju (ramstek)), konjak, senf dijon, vrhnje za kuhanje, ulje, sol i papar, Metalnu tavu, s debelim dnom, grijemo na jakoj vatri pet minuta. ; Odreske začinimo solju i paprom, tanko premažemo uljem i stavimo peći, na vruću tavu, sa svake strane po tri minute (za srednje pečeno). ; Zatim odreske premjestimo u zdjelu, poklopimo tanjurom i stavimo na toplo da se opuste. ; U istu tavu ulijemo konjak i usplamtimo (flambiramo). Kada se vatra ugasi, dodamo dijon senf, promiješamo i čim senf zamiriše, ulijemo vrhnje za kuhanje te na laganoj vatri ostavimo da vrije jednu minutu. ; Odreske položimo na plitke tanjure, prelijemo umakom od senfa i poslužimo.; -</div>
Ramstek "Cafe de Paris"
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ramstek "Cafe de Paris".
Ovaj ukusni pečeni odrezak u umaku od Dijon senfa popularnost je stekao sredinom prošlog stoljeća u restoranu "Cafe de Paris" u Ženevi, po kojem je i dobio ime. Originalna receptura je strogo čuvana tajna, pa smo za vas pripremili malo jednostavniju, ali okusom vrlo sličnu alternativu.
Ramstek "Cafe de Paris" - U našem video receptu saznajte kako pripremiti ramstek "Cafe de Paris". - govedina (bez kostiju (ramstek)), konjak, senf dijon, vrhnje za kuhanje, ulje, sol i papar, Metalnu tavu, s debelim dnom, grijemo na jakoj vatri pet minuta. ; Odreske začinimo solju i paprom, tanko premažemo uljem i stavimo peći, na vruću tavu, sa svake strane po tri minute (za srednje pečeno). ; Zatim odreske premjestimo u zdjelu, poklopimo tanjurom i stavimo na toplo da se opuste. ; U istu tavu ulijemo konjak i usplamtimo (flambiramo). Kada se vatra ugasi, dodamo dijon senf, promiješamo i čim senf zamiriše, ulijemo vrhnje za kuhanje te na laganoj vatri ostavimo da vrije jednu minutu. ; Odreske položimo na plitke tanjure, prelijemo umakom od senfa i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Metalnu tavu, s debelim dnom, grijemo na jakoj vatri pet minuta.
- Odreske začinimo solju i paprom, tanko premažemo uljem i stavimo peći, na vruću tavu, sa svake strane po tri minute (za srednje pečeno).
- Zatim odreske premjestimo u zdjelu, poklopimo tanjurom i stavimo na toplo da se opuste.
- U istu tavu ulijemo konjak i usplamtimo (flambiramo). Kada se vatra ugasi, dodamo dijon senf, promiješamo i čim senf zamiriše, ulijemo vrhnje za kuhanje te na laganoj vatri ostavimo da vrije jednu minutu.
- Odreske položimo na plitke tanjure, prelijemo umakom od senfa i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 24
Rating: 4.71
You: 3
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:25minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
ramstek u umaku, umak za ramstek, biftek cafe de paris,
Jela koja su danas popularna:
Zapečena piletina u bijelom umaku
Votes: 1
Rating: 5
You: 5
Rate this recipe!
15 min
Fina Malinić
Savršeni cheesecake s limunom
Votes: 1
Rating: 5
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Fina Malinić
Juha od tjestenine, graha i slanutka
Votes: 50
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Krema od pjenušca sa svježim grožđem
Votes: 51
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke
Votes: 45
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
File bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima
Votes: 53
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
File bijele ribe na posteljici od povrća
Votes: 52
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Tjestenina s jajima na podlozi od špinata
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Maslac od indijskih oraščića
Votes: 49
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
15 min
Fina Malinić
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Domaće energetske pločice
Votes: 56
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
35 min
Fina Malinić
Piletina s graškom i mladim kukuruzom
Votes: 50
Rating: 4.74
You: 3
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)