- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Ramstek "Cafe de Paris"
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ramstek "Cafe de Paris".
Ovaj ukusni pečeni odrezak u umaku od Dijon senfa popularnost je stekao sredinom prošlog stoljeća u restoranu "Cafe de Paris" u Ženevi, po kojem je i dobio ime. Originalna receptura je strogo čuvana tajna, pa smo za vas pripremili malo jednostavniju, ali okusom vrlo sličnu alternativu.
Ramstek "Cafe de Paris" - U našem video receptu saznajte kako pripremiti ramstek "Cafe de Paris". - govedina (bez kostiju (ramstek)), konjak, senf dijon, vrhnje za kuhanje, ulje, sol i papar, Metalnu tavu, s debelim dnom, grijemo na jakoj vatri pet minuta. ; Odreske začinimo solju i paprom, tanko premažemo uljem i stavimo peći, na vruću tavu, sa svake strane po tri minute (za srednje pečeno). ; Zatim odreske premjestimo u zdjelu, poklopimo tanjurom i stavimo na toplo da se opuste. ; U istu tavu ulijemo konjak i usplamtimo (flambiramo). Kada se vatra ugasi, dodamo dijon senf, promiješamo i čim senf zamiriše, ulijemo vrhnje za kuhanje te na laganoj vatri ostavimo da vrije jednu minutu. ; Odreske položimo na plitke tanjure, prelijemo umakom od senfa i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- govedina, 4 odreska bez kostiju (ramstek)
- konjak, 80 ml
- senf dijon, 5 žlica
- vrhnje za kuhanje, 250 ml
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Metalnu tavu, s debelim dnom, grijemo na jakoj vatri pet minuta.
- Odreske začinimo solju i paprom, tanko premažemo uljem i stavimo peći, na vruću tavu, sa svake strane po tri minute (za srednje pečeno).
- Zatim odreske premjestimo u zdjelu, poklopimo tanjurom i stavimo na toplo da se opuste.
- U istu tavu ulijemo konjak i usplamtimo (flambiramo). Kada se vatra ugasi, dodamo dijon senf, promiješamo i čim senf zamiriše, ulijemo vrhnje za kuhanje te na laganoj vatri ostavimo da vrije jednu minutu.
- Odreske položimo na plitke tanjure, prelijemo umakom od senfa i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:25minuta |