- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Ramstek "Cafe de Paris" – U našem video receptu saznajte kako pripremiti ramstek "Cafe de Paris". – govedina (bez kostiju (ramstek)), konjak, senf dijon, vrhnje za kuhanje, ulje, sol i papar, Metalnu tavu, s debelim dnom, grijemo na jakoj vatri pet minuta. ; Odreske začinimo solju i paprom, tanko premažemo uljem i stavimo peći, na vruću tavu, sa svake strane po tri minute (za srednje pečeno). ; Zatim odreske premjestimo u zdjelu, poklopimo tanjurom i stavimo na toplo da se opuste. ; U istu tavu ulijemo konjak i usplamtimo (flambiramo). Kada se vatra ugasi, dodamo dijon senf, promiješamo i čim senf zamiriše, ulijemo vrhnje za kuhanje te na laganoj vatri ostavimo da vrije jednu minutu. ; Odreske položimo na plitke tanjure, prelijemo umakom od senfa i poslužimo.; – Ovaj ukusni pečeni odrezak u umaku od Dijon senfa popularnost je stekao sredinom prošlog stoljeća u restoranu "Cafe de Paris" u Ženevi, po kojem je i dobio ime. Originalna receptura je strogo čuvana tajna, pa smo za vas pripremili malo jednostavniju, ali okusom vrlo sličnu alternativu.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Ramstek "Cafe de Paris" – U našem video receptu saznajte kako pripremiti ramstek "Cafe de Paris". – govedina (bez kostiju (ramstek)), konjak, senf dijon, vrhnje za kuhanje, ulje, sol i papar, Metalnu tavu, s debelim dnom, grijemo na jakoj vatri pet minuta. ; Odreske začinimo solju i paprom, tanko premažemo uljem i stavimo peći, na vruću tavu, sa svake strane po tri minute (za srednje pečeno). ; Zatim odreske premjestimo u zdjelu, poklopimo tanjurom i stavimo na toplo da se opuste. ; U istu tavu ulijemo konjak i usplamtimo (flambiramo). Kada se vatra ugasi, dodamo dijon senf, promiješamo i čim senf zamiriše, ulijemo vrhnje za kuhanje te na laganoj vatri ostavimo da vrije jednu minutu. ; Odreske položimo na plitke tanjure, prelijemo umakom od senfa i poslužimo.; -</div>
Ramstek "Cafe de Paris"
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ramstek "Cafe de Paris".
Ovaj ukusni pečeni odrezak u umaku od Dijon senfa popularnost je stekao sredinom prošlog stoljeća u restoranu "Cafe de Paris" u Ženevi, po kojem je i dobio ime. Originalna receptura je strogo čuvana tajna, pa smo za vas pripremili malo jednostavniju, ali okusom vrlo sličnu alternativu.
Ramstek "Cafe de Paris" - U našem video receptu saznajte kako pripremiti ramstek "Cafe de Paris". - govedina (bez kostiju (ramstek)), konjak, senf dijon, vrhnje za kuhanje, ulje, sol i papar, Metalnu tavu, s debelim dnom, grijemo na jakoj vatri pet minuta. ; Odreske začinimo solju i paprom, tanko premažemo uljem i stavimo peći, na vruću tavu, sa svake strane po tri minute (za srednje pečeno). ; Zatim odreske premjestimo u zdjelu, poklopimo tanjurom i stavimo na toplo da se opuste. ; U istu tavu ulijemo konjak i usplamtimo (flambiramo). Kada se vatra ugasi, dodamo dijon senf, promiješamo i čim senf zamiriše, ulijemo vrhnje za kuhanje te na laganoj vatri ostavimo da vrije jednu minutu. ; Odreske položimo na plitke tanjure, prelijemo umakom od senfa i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Metalnu tavu, s debelim dnom, grijemo na jakoj vatri pet minuta.
- Odreske začinimo solju i paprom, tanko premažemo uljem i stavimo peći, na vruću tavu, sa svake strane po tri minute (za srednje pečeno).
- Zatim odreske premjestimo u zdjelu, poklopimo tanjurom i stavimo na toplo da se opuste.
- U istu tavu ulijemo konjak i usplamtimo (flambiramo). Kada se vatra ugasi, dodamo dijon senf, promiješamo i čim senf zamiriše, ulijemo vrhnje za kuhanje te na laganoj vatri ostavimo da vrije jednu minutu.
- Odreske položimo na plitke tanjure, prelijemo umakom od senfa i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept: Votes: 24 Rating: 4.71 You: Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> | |
Vrijeme pripreme:25minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
ramstek u umaku, umak za ramstek,
Jela koja su danas popularna:
Slatka peciva s grožđicama i šafranom
Votes: 52
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
190 min
Almo Čatlak
Rižoto s mladim bobom i morskim kozicama
Votes: 27
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 45
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Pureći bataci iz pećnice s mrkvom i umakom od krušnih mrvica
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Ciganski gulaš
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Krem juha od tikvica
Votes: 58
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Zabaione sa sladoledom od vanilije
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Rižoto s malvazijom i bijelim tartufom
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Tjestenina iz pećnice sa svježim kravljim sirom
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Tjestenina s lignjama i pestom od crnih maslina
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Tjestenina u umaku od lososa, rajčice i graška
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)