- Almo Čatlak
- 60 min
- 8 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Ratluk (Rahat Lokum) – U našem video receptu saznajte kako pripremiti orijentalni desert ratluk. – šećer, voda, škrobno brašno, limun (iscijeđeni sok), orasi (grubo nasjeckanih), bademovo ulje, aroma naranče, šećer, U lonac stavimo kuhati vodu, šećer, vanilin šećer te nekoliko koluta limuna. Kada zavrije smanjimo vatru i kuhamo pola sata. Dobiveni šećerni sirup maknemo sa vatre. ; U zdjeli pomiješamo škrobno brašno s litrom vode i uz stalno miješanje dodajemo u šećerni sirup pazeći da se ne stvaraju grudice. ; Sadržaj vratimo na vatru i uz stalno miješanje kuhamo dok se smjesa ne počne odvajati od kuhače. ; U smjesu dodamo nasjeckane orahe, limunov sok, aromu naranče, promiješamo i prelijemo u pravokutnu posudu za pečenje (debljina smjese bi trebala biti 3-4 cm). ; Ostavimo na hladnom mjestu (ne u hladnjaku) barem 24 sata da se smjesa stvrdne, a zatim je narežemo na kocke koje uvaljamo šećer u prahu.; – Ova orijentalna slastica nije ništa drugo doli mješavina vode, šećera, škrobnog brašna i aroma. A kao da sam po sebi nije već dovoljno sladak, na kraju ga se još uvalja u šećer u prahu! Zbog toga pažljivo uživajte u ovoj slastici, po mogućnosti uz šalicu gorke crne kave ili nekog drugog nezaslađenog napitka.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Ratluk (Rahat Lokum) – U našem video receptu saznajte kako pripremiti orijentalni desert ratluk. – šećer, voda, škrobno brašno, limun (iscijeđeni sok), orasi (grubo nasjeckanih), bademovog ulja, aroma naranče, šećer, U lonac stavimo kuhati vodu, šećer, vanilin šećer te nekoliko koluta limuna. Kada zavrije smanjimo vatru i kuhamo pola sata. Dobiveni šećerni sirup maknemo sa vatre. ; U zdjeli pomiješamo škrobno brašno s litrom vode i uz stalno miješanje dodajemo u šećerni sirup pazeći da se ne stvaraju grudice. ; Sadržaj vratimo na vatru i uz stalno miješanje kuhamo dok se smjesa ne počne odvajati od kuhače. ; U smjesu dodamo nasjeckane orahe, limunov sok, aromu naranče, promiješamo i prelijemo u pravokutnu posudu za pečenje (debljina smjese bi trebala biti 3-4 cm). ; Ostavimo na hladnom mjestu (ne u hladnjaku) barem 24 sata da se smjesa stvrdne, a zatim je narežemo na kocke koje uvaljamo šećer u prahu.; -</div>
Ratluk (Rahat Lokum)
U našem video receptu saznajte kako pripremiti orijentalni desert ratluk.
Ova orijentalna slastica nije ništa drugo doli mješavina vode, šećera, škrobnog brašna i aroma. A kao da sam po sebi nije već dovoljno sladak, na kraju ga se još uvalja u šećer u prahu! Zbog toga pažljivo uživajte u ovoj slastici, po mogućnosti uz šalicu gorke crne kave ili nekog drugog nezaslađenog napitka.
Ratluk (Rahat Lokum) - U našem video receptu saznajte kako pripremiti orijentalni desert ratluk. - šećer, voda, škrobno brašno, limun (iscijeđeni sok), orasi (grubo nasjeckanih), bademovog ulja, aroma naranče, šećer, U lonac stavimo kuhati vodu, šećer, vanilin šećer te nekoliko koluta limuna. Kada zavrije smanjimo vatru i kuhamo pola sata. Dobiveni šećerni sirup maknemo sa vatre. ; U zdjeli pomiješamo škrobno brašno s litrom vode i uz stalno miješanje dodajemo u šećerni sirup pazeći da se ne stvaraju grudice. ; Sadržaj vratimo na vatru i uz stalno miješanje kuhamo dok se smjesa ne počne odvajati od kuhače. ; U smjesu dodamo nasjeckane orahe, limunov sok, aromu naranče, promiješamo i prelijemo u pravokutnu posudu za pečenje (debljina smjese bi trebala biti 3-4 cm). ; Ostavimo na hladnom mjestu (ne u hladnjaku) barem 24 sata da se smjesa stvrdne, a zatim je narežemo na kocke koje uvaljamo šećer u prahu.; -
Upute po koracima:
- U lonac stavimo kuhati vodu, šećer, vanilin šećer te nekoliko koluta limuna. Kada zavrije smanjimo vatru i kuhamo pola sata. Dobiveni šećerni sirup maknemo sa vatre.
- U zdjeli pomiješamo škrobno brašno s litrom vode i uz stalno miješanje dodajemo u šećerni sirup pazeći da se ne stvaraju grudice.
- Sadržaj vratimo na vatru i uz stalno miješanje kuhamo dok se smjesa ne počne odvajati od kuhače.
- U smjesu dodamo nasjeckane orahe, limunov sok, aromu naranče, promiješamo i prelijemo u pravokutnu posudu za pečenje (debljina smjese bi trebala biti 3-4 cm).
- Ostavimo na hladnom mjestu (ne u hladnjaku) barem 24 sata da se smjesa stvrdne, a zatim je narežemo na kocke koje uvaljamo šećer u prahu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 33
Rating: 4.48
You:
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:60minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
rahat lokum, rahat lokum recept, rAhatluk recept, ratluk rezept,
Jela koja su danas popularna:
Losos sa slatko-kiselim umakom
Votes: 47
Rating: 4.79
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Gratinirani krumpir s prokulicama i pršutom
Votes: 54
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke
Votes: 45
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Nadjevene zapečene jabuke u umaku s rumom
Votes: 45
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Blaganski kruh s feta sirom
Votes: 46
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
75 min
Almo Čatlak
Pileća krilca s grilla u pikantnom umaku
Votes: 53
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.75
You: 2
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Fritule s kandiranim voćem
Votes: 50
Rating: 4.74
You: 3
Rate this recipe!
165 min
Almo Čatlak
Butter Chicken - piletina s maslacem na indijski način
Votes: 47
Rating: 4.74
You: 4
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Prženi riblji prutići s koktel umakom
Votes: 50
Rating: 4.74
You: 4
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Gusta janjeća juha s povrćem
Votes: 47
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Njoki s dimljenim lososom
Votes: 46
Rating: 4.74
You: 3
Rate this recipe!
15 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)