- Almo Čatlak
- 120 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Ravioli s bundevom i svježim krem sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti raviole s bundevom i svježim krem sirom.
Postoje ravioli punjeni svim i svačim, ali ako pogledate naš video naučiti ćete kako ih nadjenuti bundevom i uživati u njima.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- muškatna bundeva, 200 g ili hokkaido
- krem sir, 150 g svježeg
- oštro brašno, 300 g
- jaja, 3
- krušne mrvice, 50 g
- liker od badema, 20 ml
- parmezan, 20 g naribanog
- maslac, 70 g
- mješavine tartufa i maslina, 50 g
- povrtni temeljac, 150 ml
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- bijeli papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U multipraktik stavimo sol, brašno, jaje, ulijemo žlicu maslinovog ulja i kratko izmiješamo. Zatim dodamo dva jaja i dalje miješamo dok se ne počne oblikovati smjesa.
- Potom smjesu premjestimo na radnu površinu, i rukama je gnječimo 10-ak minuta dok ne dobijemo glatko i elastično tijesto. Gotovo tijesto poklopimo i ostavimo da odstoji jedan sat na sobnoj temparaturi.
- Za to vrijeme bundevu očistimo, narežemo na kockice, i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 120°C, jedan sat.
- Odležalo tijesto položimo na pobrašnjenu dasku i razvaljamo ga na debljinu tri milimetra. Zatim okruglim rezačem za tijesto izrežemo krugove, a višak tijesta maknemo.
- U zdjelu sa svježim krem sirom protisnemo pečenu bundevu, dodamo naribani parmezan, ulijemo liker od badema, posolimo i izmiješamo sastojke.
- Dobivenom smjesom nadjenemo krugove tijesta, rubove im premažemo s malo vode, preklopimo ih i vilicom utisnemo rubove.
- Tako pripremljene raviole stavimo kuhati u vrelu i posoljenu vodu, 15-ak minuta.
- Za to vrijeme, u zagrijanu tavu stavimo polovicu maslaca, ulijemo juhu i pričekamo da se maslac rastopi.
- Potom dodamo mješavinu tartufa i maslina, promiješamo, ugasimo vatru i umiješamo preostali maslac da završimo umak.
- Kuhane raviole ocijedimo, stavimo u zdjelu i prelijemo s malo maslinovog ulja.
- Na tanjure stavimo umak, preko njega složimo raviole i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:120minuta |