- Slavko Večerić
- 100 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Različita mliječna peciva
U našem video receptu saznajte kako pripremiti nekoliko različitih vrsta mliječnih peciva.
Koliko god pecivo iz pekarne u vašoj ulici bilo fino, primijetili ste da je ipak najfinije dok je svježe. Dovoljan razlog da ga napravite sami. Nije komplicirano. Jedno tijesto uz dodatak mlijeka, različiti dodaci i oblici.
Različita mliječna peciva - U našem video receptu saznajte kako pripremiti nekoliko različitih vrsta mliječnih peciva. - glatko brašno, suhi kvasac, mlijeko, sol, šećer, maslac, bjelanjak, parmezan, kim, sezam, sol (krupna), Na dasku za tijesto prosijemo brašno dodamo ostale sastojke i sve zajedno umiješamo u rahlo tijesto. ; Ostavimo na toplom mjestu da se diže otprilike 30-40 minuta. ; Nakon toga tijesto izvadimo na dasku, premijesimo i ostavimo da miruje na toplom mjestu još 15 minuta. ; Tijesto zatim vadimo ponovo na dasku i od njega oblikujemo pužiće, zavinute prutiće, slance, perece i ostalo. ; Tako oblikovano tijesto slažemo u posudu za pečenje (posudu namažemo sa malo ulja ili koristimo papir za pečenje da se tijesto ne primi za dno posude i pazimo da se tijesta ne dodiruju) i ostavimo još 10 minuta. ; Oblike koje želimo posipavati sirom prethodno namažemo bjelanjkom, a ostale oblike koje posipavamo makom, kimom, sezamom ili krupnom soli, premažemo mlijekom. ; Stavimo u pećnicu i pečemo na srednjoj razini 20-25 minuta na 200 stupnjeva. ; Iz pećnice i posude za pečenje vadimo i stavljamo na stranu da se pecivo ohladi. ; Poslužujemo hladno uz nareske, maslac ili margarin.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- glatko brašno, 1 kg
- suhi kvasac, 1 paketić
- mlijeko, 5 dl
- sol, 1 žličica
- šećer, 1 žličica
- maslac, 50 g
- bjelanjak, 1
- parmezan
- kim
- sezam
- sol krupna
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Na dasku za tijesto prosijemo brašno dodamo ostale sastojke i sve zajedno umiješamo u rahlo tijesto.
- Ostavimo na toplom mjestu da se diže otprilike 30-40 minuta.
- Nakon toga tijesto izvadimo na dasku, premijesimo i ostavimo da miruje na toplom mjestu još 15 minuta.
- Tijesto zatim vadimo ponovo na dasku i od njega oblikujemo pužiće, zavinute prutiće, slance, perece i ostalo.
- Tako oblikovano tijesto slažemo u posudu za pečenje (posudu namažemo sa malo ulja ili koristimo papir za pečenje da se tijesto ne primi za dno posude i pazimo da se tijesta ne dodiruju) i ostavimo još 10 minuta.
- Oblike koje želimo posipavati sirom prethodno namažemo bjelanjkom, a ostale oblike koje posipavamo makom, kimom, sezamom ili krupnom soli, premažemo mlijekom.
- Stavimo u pećnicu i pečemo na srednjoj razini 20-25 minuta na 200 stupnjeva.
- Iz pećnice i posude za pečenje vadimo i stavljamo na stranu da se pecivo ohladi.
- Poslužujemo hladno uz nareske, maslac ili margarin.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:100minuta |