- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Ražnjići od piletine i poriluka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ražnjiće od piletine i poriluka.
Ako u Vašoj okolini imate zagriženog protivnika poriluka koji to (često zapostavljano) povrće ne voli jer ga je probao samo u varivu koje mu se nije svidjelo – evo jela koje će ga preobratiti! Pileći ražnjići s istočnjačkom notom prikazuju poriluk u sasvim drugačijem svjetlu...
Ražnjići od piletine i poriluka - U našem video receptu saznajte kako pripremiti ražnjiće od piletine i poriluka. - pileći file, poriluk, umak od soje, đumbir, češnjak, rižin ocat, ulje, sol i papar, U visoku usku posudu ulijemo sojin umak, dodamo naribani đumbir, protisnuti češnjak, rižin ocat, začinimo solju i paprom, te izmiksamo štapnim mikserom. ; Pileće file-e narežemo na kocke veličine dva centimetra, stavimo ih u zdjelu, prelijemo pripremljenim umakom od soje, malo promiješamo, poklopimo tanjurom i stavimo u hladnjak da se marinira jedan sat. ; Za to vrijeme poriluk očistimo, prerežemo po dužini, te dobro isperemo pod mlazom hladne vode. ; Od poriluka izdvojimo svijetle listove i uronimo ih u vrelu vodu, na jednu do dvije minute (blanširamo), da se opuste. ; Zatim listove izvadimo iz vode, ocijedimo i ostavimo da se ohlade pazeći da zadrže oblik. ; Potom marinirane kocke piletine omatamo po jednim listom poriluka i nabadamo na dva paralelna ražnjića da se ne okreću. ; Ovako pripremljene ražnjiće pečemo na žaru ili vrućoj gril tavi (tanko premazanoj uljem), sa svake strane tri do četiri minute. Uz njih možemo poslužiti rižu kuhanu na pari.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileći file, 700 g
- poriluk, 2
- sojin umak, 4 žlice
- đumbir, 20 g
- češnjak, 3 režnja
- rižin ocat, 50 ml
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U visoku usku posudu ulijemo sojin umak, dodamo naribani đumbir, protisnuti češnjak, rižin ocat, začinimo solju i paprom, te izmiksamo štapnim mikserom.
- Pileće file-e narežemo na kocke veličine dva centimetra, stavimo ih u zdjelu, prelijemo pripremljenim umakom od soje, malo promiješamo, poklopimo tanjurom i stavimo u hladnjak da se marinira jedan sat.
- Za to vrijeme poriluk očistimo, prerežemo po dužini, te dobro isperemo pod mlazom hladne vode.
- Od poriluka izdvojimo svijetle listove i uronimo ih u vrelu vodu, na jednu do dvije minute (blanširamo), da se opuste.
- Zatim listove izvadimo iz vode, ocijedimo i ostavimo da se ohlade pazeći da zadrže oblik.
- Potom marinirane kocke piletine omatamo po jednim listom poriluka i nabadamo na dva paralelna ražnjića da se ne okreću.
- Ovako pripremljene ražnjiće pečemo na žaru ili vrućoj gril tavi (tanko premazanoj uljem), sa svake strane tri do četiri minute. Uz njih možemo poslužiti rižu kuhanu na pari.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |