Ražnjići od piletine i poriluka

 • 90 min
 • 4 porcije
 • Niskokalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Jelo sadrži meso
Ražnjići od piletine i poriluka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ražnjiće od piletine i poriluka.

Ako u Vašoj okolini imate zagriženog protivnika poriluka koji to (često zapostavljano) povrće ne voli jer ga je probao samo u varivu koje mu se nije svidjelo – evo jela koje će ga preobratiti! Pileći ražnjići s istočnjačkom notom prikazuju poriluk u sasvim drugačijem svjetlu...

Ražnjići od piletine i poriluka - U našem video receptu saznajte kako pripremiti ražnjiće od piletine i poriluka. - pileći file, poriluk, umak od soje, đumbir, češnjak, rižin ocat, ulje, sol i papar, U visoku usku posudu ulijemo sojin umak, dodamo naribani đumbir, protisnuti češnjak, rižin ocat, začinimo solju i paprom, te izmiksamo štapnim mikserom. ; Pileće file-e narežemo na kocke veličine dva centimetra, stavimo ih u zdjelu, prelijemo pripremljenim umakom od soje, malo promiješamo, poklopimo tanjurom i stavimo u hladnjak da se marinira jedan sat. ; Za to vrijeme poriluk očistimo, prerežemo po dužini, te dobro isperemo pod mlazom hladne vode. ; Od poriluka izdvojimo svijetle listove i uronimo ih u vrelu vodu, na jednu do dvije minute (blanširamo), da se opuste. ; Zatim listove izvadimo iz vode, ocijedimo i ostavimo da se ohlade pazeći da zadrže oblik. ; Potom marinirane kocke piletine omatamo po jednim listom poriluka i nabadamo na dva paralelna ražnjića da se ne okreću. ; Ovako pripremljene ražnjiće pečemo na žaru ili vrućoj gril tavi (tanko premazanoj uljem), sa svake strane tri do četiri minute. Uz njih možemo poslužiti rižu kuhanu na pari.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. U visoku usku posudu ulijemo sojin umak, dodamo naribani đumbir, protisnuti češnjak, rižin ocat, začinimo solju i paprom, te izmiksamo štapnim mikserom.
 2. Pileće file-e narežemo na kocke veličine dva centimetra, stavimo ih u zdjelu, prelijemo pripremljenim umakom od soje, malo promiješamo, poklopimo tanjurom i stavimo u hladnjak da se marinira jedan sat.
 3. Za to vrijeme poriluk očistimo, prerežemo po dužini, te dobro isperemo pod mlazom hladne vode.
 4. Od poriluka izdvojimo svijetle listove i uronimo ih u vrelu vodu, na jednu do dvije minute (blanširamo), da se opuste.
 5. Zatim listove izvadimo iz vode, ocijedimo i ostavimo da se ohlade pazeći da zadrže oblik.
 6. Potom marinirane kocke piletine omatamo po jednim listom poriluka i nabadamo na dva paralelna ražnjića da se ne okreću.
 7. Ovako pripremljene ražnjiće pečemo na žaru ili vrućoj gril tavi (tanko premazanoj uljem), sa svake strane tri do četiri minute. Uz njih možemo poslužiti rižu kuhanu na pari.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 28
Rating: 4.54
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: