- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Ražnjići od punjenih šampinjona
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ražnjiće od punjenih šampinjona.
Ražnjići od šampinjona zbog svog su punjenja izuzetno sočni i mekani, a ako ih pečete na žaru, možete dobiti i onu finu "dimljenu" aromu. Ne moraju se dugo peći, ali okus je ipak bolji ako dovoljno omekšaju i puste sokove.
Ražnjići od punjenih šampinjona - U našem video receptu saznajte kako pripremiti ražnjiće od punjenih šampinjona. - šampinjoni, češnjak, kravlji sir, šunka, peršin (kosani), ulje, sol i papar, Šampinjone očetkamo od zemlje, skinemo im stapke koje sitno nasjeckamo. Po potrebi šampinjone samo kratko isplahnemo hladnom vodom i osušimo da ne upiju tekućinu. ; Šunku naribamo na ribež. ; U zdjeli zajedno pomiješamo svježi sir, protisnuti češnjak, nasjeckane stapke šampinjona, naribanu šunku i sitno kosani peršin. ; Klobuke šampinjona punimo dobivenom smjesom te ih po dva sa donje strane priljubljujemo jedan uz drugoga tako da se smjese prilijepe. ; Na drvene ražnjiće nabadamo po 3-4 tako dobivena šampinjona te ih pečemo u tavi ili na žaru, sa svih strana dok ne opuste.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- šampinjoni, 1 kg
- češnjak, 2 režnja
- kravlji sir, 200 g
- šunka, 200 g
- peršin, 1 žlica kosani
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Šampinjone očetkamo od zemlje, skinemo im stapke koje sitno nasjeckamo. Po potrebi šampinjone samo kratko isplahnemo hladnom vodom i osušimo da ne upiju tekućinu.
- Šunku naribamo na ribež.
- U zdjeli zajedno pomiješamo svježi sir, protisnuti češnjak, nasjeckane stapke šampinjona, naribanu šunku i sitno kosani peršin.
- Klobuke šampinjona punimo dobivenom smjesom te ih po dva sa donje strane priljubljujemo jedan uz drugoga tako da se smjese prilijepe.
- Na drvene ražnjiće nabadamo po 3-4 tako dobivena šampinjona te ih pečemo u tavi ili na žaru, sa svih strana dok ne opuste.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |