Rebra divlje svinje s umakom od mustarda

 • 75 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Jelo sadrži meso
Rebra divlje svinje s umakom od mustarda
Saznajte kako pripremiti rebra divlje svinje s umakom od mustarda u našem video receptu.

Ako volite svinjetinu, probajte najbolju svinjetinu. Vepar u umaku od senfa lovački je specijalitet, a tko se s lovcima nije dobro najeo ili ne zna što je dobro ili bježi od istine. Pozovite prijatelje u goste i budite sigurni da će bez obzira na glazbu koju ćete im puštati otići zadovoljni.

Rebra divlje svinje s umakom od mustarda - Saznajte kako pripremiti rebra divlje svinje s umakom od mustarda u našem video receptu. - veprovina (rebra iz paca), mustarda, vrhnje za kuhanje, maslac, krumpir, luk, ružmarin, mrkva, korijen celera, Sirovi krumpir ogulimo, narežemo na kriške i pomiješamo u visokoj zdjeli sa narezanim korijenom celera, mrkvom, lukom i listićima ružmarina. Sve zajedno zalijemo sa maslinovim uljem i promiješamo.; U tavicu za pečenje u pećnici prebacimo pripremljeno povrće, lijepo ga rasporedimo i pokrijemo sa posoljenim komadima rebara divlje svinje. ; Stavimo peći u pećnicu na 200 stupnjeva - 45 minuta. Nakon 25 minuta pečenja povrće lagano promiješamo, a meso preokrenemo na drugu stranu, te vratimo u pećnicu i pečemo još 20-25 minuta.; Ako nam je pečenje pri kraju, na jednoj tavi ugrijemo malo maslaca i kad se otopi dodamo jednu veliku žlicu mustarda ili senfa u ljusci, promiješamo, dodamo malo bijelog vina i zalijemo sa vrhnjem za kuhanje. ; Kuhamo na laganoj vatri dok se vrhnje ne poveže sa maslacem i mustardom.; Iz pećnice vadimo meso i stavljamo ga da stoji u umaku od mustarda. ; Krumpir i povrće po potrebi još nakratko dopečemo u pećnici. ; Zapečeni krumpir posložimo na tanjur na njega stavimo pečena rebarca i sve zajedno zalijemo sa umakom od mustarda i vrhnja.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Sirovi krumpir ogulimo, narežemo na kriške i pomiješamo u visokoj zdjeli sa narezanim korijenom celera, mrkvom, lukom i listićima ružmarina. Sve zajedno zalijemo sa maslinovim uljem i promiješamo.
 2. U tavicu za pečenje u pećnici prebacimo pripremljeno povrće, lijepo ga rasporedimo i pokrijemo sa posoljenim komadima rebara divlje svinje.
 3. Stavimo peći u pećnicu na 200 stupnjeva - 45 minuta. Nakon 25 minuta pečenja povrće lagano promiješamo, a meso preokrenemo na drugu stranu, te vratimo u pećnicu i pečemo još 20-25 minuta.
 4. Ako nam je pečenje pri kraju, na jednoj tavi ugrijemo malo maslaca i kad se otopi dodamo jednu veliku žlicu mustarda ili senfa u ljusci, promiješamo, dodamo malo bijelog vina i zalijemo sa vrhnjem za kuhanje.
 5. Kuhamo na laganoj vatri dok se vrhnje ne poveže sa maslacem i mustardom.
 6. Iz pećnice vadimo meso i stavljamo ga da stoji u umaku od mustarda.
 7. Krumpir i povrće po potrebi još nakratko dopečemo u pećnici.
 8. Zapečeni krumpir posložimo na tanjur na njega stavimo pečena rebarca i sve zajedno zalijemo sa umakom od mustarda i vrhnja.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 27
Rating: 4.48
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:75minuta

Najnovije zanimljivosti: