- Almo Čatlak
- 15 min
- 2-4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Repovi morskih kozica u pikantnom umaku od kokosovog mlijeka – U našem video receptu saznajte kako pripremiti repove morskih kozica u pikantnom umaku od kokosovog mlijeka. – repovi morskih kozica (očišćenih), ljuta papričica (svježe), kokosovo mlijeko, smeđi šećer, curry pasta, ekstra djevičansko maslinovo ulje, Ljute papričice očistimo od sjemenki i peteljki i nasjeckamo ih. ; U tavu iznad vatre stavimo smeđi šećer, ulijemo kokosovo mlijeko i pjenjačom miješamo dok se šećer ne rastopi. ; Zatim dodamo sjeckane polovicu sjeckanih papričica, crvenu curry pastu, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri. ; Za to vrijeme, u drugu tavu iznad vatre, ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo očišćene repove morskih kozica i pržimo ih na srednje jakoj vatri. ; Nakon 1 ½ – 2 minute, obje tave maknemo s vatre, na tanjurima napravimo podloge od umaka, preko njih rasporedimo pržene repove kozica, posipamo ih preostalom sjeckanom ljutom papričicom i po želji poslužimo s kuhanom rižom.
; – Kokosovo mlijeko se dobiva namakanjem naribanog kokosa u vodi i jedan je od čestih sastojaka azijske kuhinje, kao i smeđi šećer, curry pasta, ljute papričice i repovi morskih kozica, koji su ostali sastojci ovog pikantnog i jednostavnog jela.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Repovi morskih kozica u pikantnom umaku od kokosovog mlijeka – U našem video receptu saznajte kako pripremiti repove morskih kozica u pikantnom umaku od kokosovog mlijeka. – repovi morskih kozica (očišćenih), ljuta papričica (svježe), kokosovo mlijeko, smeđi šećer, curry pasta, ekstra djevičansko maslinovo ulje, Ljute papričice očistimo od sjemenki i peteljki i nasjeckamo ih. ; U tavu iznad vatre stavimo smeđi šećer, ulijemo kokosovo mlijeko i pjenjačom miješamo dok se šećer ne rastopi. ; Zatim dodamo sjeckane polovicu sjeckanih papričica, crvenu curry pastu, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri. ; Za to vrijeme, u drugu tavu iznad vatre, ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo očišćene repove morskih kozica i pržimo ih na srednje jakoj vatri. ; Nakon 1 ½ – 2 minute, obje tave maknemo s vatre, na tanjurima napravimo podloge od umaka, preko njih rasporedimo pržene repove kozica, posipamo ih preostalom sjeckanom ljutom papričicom i po želji poslužimo s kuhanom rižom.
; -</div>
Repovi morskih kozica u pikantnom umaku od kokosovog mlijeka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti repove morskih kozica u pikantnom umaku od kokosovog mlijeka.
Kokosovo mlijeko se dobiva namakanjem naribanog kokosa u vodi i jedan je od čestih sastojaka azijske kuhinje, kao i smeđi šećer, curry pasta, ljute papričice i repovi morskih kozica, koji su ostali sastojci ovog pikantnog i jednostavnog jela.
Repovi morskih kozica u pikantnom umaku od kokosovog mlijeka - U našem video receptu saznajte kako pripremiti repove morskih kozica u pikantnom umaku od kokosovog mlijeka. - repovi morskih kozica (očišćenih), ljuta papričica (svježe), kokosovo mlijeko, smeđi šećer, curry pasta, ekstra djevičansko maslinovo ulje, Ljute papričice očistimo od sjemenki i peteljki i nasjeckamo ih. ; U tavu iznad vatre stavimo smeđi šećer, ulijemo kokosovo mlijeko i pjenjačom miješamo dok se šećer ne rastopi. ; Zatim dodamo sjeckane polovicu sjeckanih papričica, crvenu curry pastu, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri. ; Za to vrijeme, u drugu tavu iznad vatre, ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo očišćene repove morskih kozica i pržimo ih na srednje jakoj vatri. ; Nakon 1 ½ - 2 minute, obje tave maknemo s vatre, na tanjurima napravimo podloge od umaka, preko njih rasporedimo pržene repove kozica, posipamo ih preostalom sjeckanom ljutom papričicom i po želji poslužimo s kuhanom rižom.
; -
Upute po koracima:
- Ljute papričice očistimo od sjemenki i peteljki i nasjeckamo ih.
- U tavu iznad vatre stavimo smeđi šećer, ulijemo kokosovo mlijeko i pjenjačom miješamo dok se šećer ne rastopi.
- Zatim dodamo sjeckane polovicu sjeckanih papričica, crvenu curry pastu, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri.
- Za to vrijeme, u drugu tavu iznad vatre, ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo očišćene repove morskih kozica i pržimo ih na srednje jakoj vatri.
- Nakon 1 ½ - 2 minute, obje tave maknemo s vatre, na tanjurima napravimo podloge od umaka, preko njih rasporedimo pržene repove kozica, posipamo ih preostalom sjeckanom ljutom papričicom i po želji poslužimo s kuhanom rižom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 46
Rating: 4.65
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:15minuta |
|