- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Rezanci na azijski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rezance na azijski način.
Ne dolaze sva fina jela s tjesteninom samo iz Italije. I u Aziji postoje majstori za „pašte“, a jesu li im recepti dobri ili odlični, Vi odlučite.
Rezanci na azijski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rezance na azijski način. - tjestenina (s jajima), dagnje, pročišćeni maslac, češnjak, đumbir (naribani), celerova stabljika, ljuta papričica (crvena), sojine klice, sojin umak, limeta, sol, U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo rezance i kuhamo po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme, u ugrijani wok ulijemo omekšali pročišćeni maslac, dodamo protisnuti češnjak, naribani đumbir, promiješamo i pržimo na laganoj vatri. ; Kada češnjak zamiriše dodamo dagnje, promiješamo i pržimo na laganoj vatri, povremeno miješajući, 3-4 minute. ; Zatim dodamo narezanu stabljiku celera i ploške crvene ljute papričice, posolimo, promiješamo i pržimo 2-3 minute. ; Potom dodamo sojine klice, ulijemo sok limete, sojin umak, promiješamo sastojke i maknemo s vatre. ; Kuhanu tjesteninu ocijedimo, dodamo dagnjama i povrću, izmiješamo, stavimo na tanjure i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 500 g s jajima
- dagnje, 200 g
- pročišćeni maslac, 50 g
- češnjak, 2 režnja
- đumbir, 1 žličica naribani
- celerova stabljika, 80 g
- ljuta papričica, 1 crvena
- sojine klice, 100 g
- sojin umak, 50 ml
- limeta, 1
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo rezance i kuhamo po uputama na pakiranju.
- Za to vrijeme, u ugrijani wok ulijemo omekšali pročišćeni maslac, dodamo protisnuti češnjak, naribani đumbir, promiješamo i pržimo na laganoj vatri.
- Kada češnjak zamiriše dodamo dagnje, promiješamo i pržimo na laganoj vatri, povremeno miješajući, 3-4 minute.
- Zatim dodamo narezanu stabljiku celera i ploške crvene ljute papričice, posolimo, promiješamo i pržimo 2-3 minute.
- Potom dodamo sojine klice, ulijemo sok limete, sojin umak, promiješamo sastojke i maknemo s vatre.
- Kuhanu tjesteninu ocijedimo, dodamo dagnjama i povrću, izmiješamo, stavimo na tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |