- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Riblja juha od oslića
Saznajte kako pripremiti riblju juhu od oslića u našem video receptu.
Ova fina, bistra i lagana juha sjajno je predjelo ribljem ručku. Tajna bogatog, ali laganog ukusa je u temeljcu. Što se temeljac dulje kuha, finija bit će juha. Kad apsolvirate ovaj recept, probajte s dugom sortom ribe, pa zatim kombinirajte različite ribe sve dok ne pronađete svoju omiljenu kombinaciju.
Riblja juha od oslića - Saznajte kako pripremiti riblju juhu od oslića u našem video receptu. - riba oslić (svježe), luk, mrkva, korijen celera, rajčica, bijelo vino (suhog), papar (u zrnu), lovorov list, limun (cijeđeni sok), riža, peršin (sjeckanog), Ribu očistimo, operemo, osušimo i filetiramo. Glave očistimo od škrga, pa zajedno sa kostima i repovima ostavimo namakati 10-tak minuta u slanoj vodi. Zatim sve zajedno dobro ocijedimo i stavimo u lonac. ; Povrće isiječemo na jednake komade i također dodamo u lonac s preostalim sastojcima. Sve zajedno podlijemo vodom, pustimo da zavrije te kuhamo na laganoj vatri 20 minuta. ; Dok se temeljac polako kuha, velikom žlicom s prorezima obiremo pjenu koja se pojavi na površini tekućine. Zatim grabilicom prebacujemo sve sastojke u fino cjedilo postavljeno iznad čiste posude. ; Kada je omekšalo meso zajedno sa komadima mrkve izvadimo iz juhe, a ostatak ocijedimo kroz gusto sito. ; Od korijena celera i od mrkve narežemo malo rezanaca za juhu. Posudu sa temeljcem stavimo na vatru, dodamo 2 žlice riže i komadiće fileta ribe i od povrća narezane rezance. Sve zajedno kuhamo oko 20 minuta dok riža ne omekša. ; Poslužimo u dubokim tanjurima i posipamo sjeckanim peršinom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- oslić, 1 kg svježe
- luk, 1 glavica
- mrkva, 1
- korijen celera, 200 g
- rajčica, 2
- bijelo vino, 125 ml suhog
- papar, 1/2 žličice u zrnu
- lovorov list, 1
- limun, 1/2 cijeđeni sok
- riža, 2 žlice
- peršin, 2 žlice sjeckanog
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Ribu očistimo, operemo, osušimo i filetiramo. Glave očistimo od škrga, pa zajedno sa kostima i repovima ostavimo namakati 10-tak minuta u slanoj vodi. Zatim sve zajedno dobro ocijedimo i stavimo u lonac.
- Povrće isiječemo na jednake komade i također dodamo u lonac s preostalim sastojcima. Sve zajedno podlijemo vodom, pustimo da zavrije te kuhamo na laganoj vatri 20 minuta.
- Dok se temeljac polako kuha, velikom žlicom s prorezima obiremo pjenu koja se pojavi na površini tekućine. Zatim grabilicom prebacujemo sve sastojke u fino cjedilo postavljeno iznad čiste posude.
- Kada je omekšalo meso zajedno sa komadima mrkve izvadimo iz juhe, a ostatak ocijedimo kroz gusto sito.
- Od korijena celera i od mrkve narežemo malo rezanaca za juhu. Posudu sa temeljcem stavimo na vatru, dodamo 2 žlice riže i komadiće fileta ribe i od povrća narezane rezance. Sve zajedno kuhamo oko 20 minuta dok riža ne omekša.
- Poslužimo u dubokim tanjurima i posipamo sjeckanim peršinom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |