Riblja juha od oslića

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Riblja juha od oslića
Saznajte kako pripremiti riblju juhu od oslića u našem video receptu.

Ova fina, bistra i lagana juha sjajno je predjelo ribljem ručku. Tajna bogatog, ali laganog ukusa je u temeljcu. Što se temeljac dulje kuha, finija bit će juha. Kad apsolvirate ovaj recept, probajte s dugom sortom ribe, pa zatim kombinirajte različite ribe sve dok ne pronađete svoju omiljenu kombinaciju.

Riblja juha od oslića - Saznajte kako pripremiti riblju juhu od oslića u našem video receptu. - riba oslić (svježe), luk, mrkva, korijen celera, rajčica, bijelo vino (suhog), papar (u zrnu), lovorov list, limun (cijeđeni sok), riža, peršin (sjeckanog), Ribu očistimo, operemo, osušimo i filetiramo. Glave očistimo od škrga, pa zajedno sa kostima i repovima ostavimo namakati 10-tak minuta u slanoj vodi. Zatim sve zajedno dobro ocijedimo i stavimo u lonac. ; Povrće isiječemo na jednake komade i također dodamo u lonac s preostalim sastojcima. Sve zajedno podlijemo vodom, pustimo da zavrije te kuhamo na laganoj vatri 20 minuta. ; Dok se temeljac polako kuha, velikom žlicom s prorezima obiremo pjenu koja se pojavi na površini tekućine. Zatim grabilicom prebacujemo sve sastojke u fino cjedilo postavljeno iznad čiste posude. ; Kada je omekšalo meso zajedno sa komadima mrkve izvadimo iz juhe, a ostatak ocijedimo kroz gusto sito. ; Od korijena celera i od mrkve narežemo malo rezanaca za juhu. Posudu sa temeljcem stavimo na vatru, dodamo 2 žlice riže i komadiće fileta ribe i od povrća narezane rezance. Sve zajedno kuhamo oko 20 minuta dok riža ne omekša. ; Poslužimo u dubokim tanjurima i posipamo sjeckanim peršinom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Ribu očistimo, operemo, osušimo i filetiramo. Glave očistimo od škrga, pa zajedno sa kostima i repovima ostavimo namakati 10-tak minuta u slanoj vodi. Zatim sve zajedno dobro ocijedimo i stavimo u lonac.
  2. Povrće isiječemo na jednake komade i također dodamo u lonac s preostalim sastojcima. Sve zajedno podlijemo vodom, pustimo da zavrije te kuhamo na laganoj vatri 20 minuta.
  3. Dok se temeljac polako kuha, velikom žlicom s prorezima obiremo pjenu koja se pojavi na površini tekućine. Zatim grabilicom prebacujemo sve sastojke u fino cjedilo postavljeno iznad čiste posude.
  4. Kada je omekšalo meso zajedno sa komadima mrkve izvadimo iz juhe, a ostatak ocijedimo kroz gusto sito.
  5. Od korijena celera i od mrkve narežemo malo rezanaca za juhu. Posudu sa temeljcem stavimo na vatru, dodamo 2 žlice riže i komadiće fileta ribe i od povrća narezane rezance. Sve zajedno kuhamo oko 20 minuta dok riža ne omekša.
  6. Poslužimo u dubokim tanjurima i posipamo sjeckanim peršinom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 51
Rating: 3.9
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: