Riblja rolada

 • 200 min
 • 6 porcije
 • Srednje kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Sadrži ribu/ morske plodove
Riblja rolada
Saznajte kako pripremiti riblju roladu u našem video receptu.

Niste nikad čuli za riblju roladu? Zato smo mi tu. Ovim ćemo Vam receptom pokazati kako iskombinirati jakobove kapice i bijelu ribu na zanimljiv i nov način. Ovom ukusnom jelu završni će dodir dati komadić aromatičnog maslaca.

Riblja rolada - Saznajte kako pripremiti riblju roladu u našem video receptu. - bijela riba, jakobove kapice, peršin (sjeckani), bosiljak (sjeckani), maslac sa začinskim travama, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Meso jakobovih kapica odvojimo od oklopa, te očistimo od kožica i narančastog dijela. ; Na komad prozirne kuhinjske folije, složimo pravokutnu površinu od po prilici 6 fileta bijele ribe. ; Na jedan ražnjić, nabodemo čisto meso jakobovih kapica, te ga položimo ga na kraj fileta od sebe. ; Zatim sve zajedno začinimo solju, posipamo sjeckanim peršinom i bosiljkom, te pomoću prozirne kuhinjske folije na kraju gdje je položen ražnjić, počnemo prema sebi savijati roladu. S oblikovane rolade odstranimo prozirnu kuhinjsku foliju, te je na isti način zamotamo u papir za pečenje, kojem zavrnemo krajeve poput bombona. ; Ovako pripremljenu roladu položimo na ravnu podlogu i stavimo je u hladnjak na 2-3 sata da malo stvrdne kako bi zadržala oblik. ; Potom roladu izvadimo iz hladnjaka, zajedno s papirom je narežemo na odreske debljine 2-3 centimetra koje polegnute složimo u lim za pečenje, na papir za pečenje (pritom odstranimo papir koji ih obavija), začinimo solju i premažemo maslinovim uljem. ; Ovako pripremljene odreske stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 250°C, pod gril, po prilici 15 minuta. ; Gotove odreske riblje rolade složimo na tanjure, preko svakog stavimo tanku plošku maslaca sa začinskim travama i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Meso jakobovih kapica odvojimo od oklopa, te očistimo od kožica i narančastog dijela.
 2. Na komad prozirne kuhinjske folije, složimo pravokutnu površinu od po prilici 6 fileta bijele ribe.
 3. Na jedan ražnjić, nabodemo čisto meso jakobovih kapica, te ga položimo ga na kraj fileta od sebe.
 4. Zatim sve zajedno začinimo solju, posipamo sjeckanim peršinom i bosiljkom, te pomoću prozirne kuhinjske folije na kraju gdje je položen ražnjić, počnemo prema sebi savijati roladu. S oblikovane rolade odstranimo prozirnu kuhinjsku foliju, te je na isti način zamotamo u papir za pečenje, kojem zavrnemo krajeve poput bombona.
 5. Ovako pripremljenu roladu položimo na ravnu podlogu i stavimo je u hladnjak na 2-3 sata da malo stvrdne kako bi zadržala oblik.
 6. Potom roladu izvadimo iz hladnjaka, zajedno s papirom je narežemo na odreske debljine 2-3 centimetra koje polegnute složimo u lim za pečenje, na papir za pečenje (pritom odstranimo papir koji ih obavija), začinimo solju i premažemo maslinovim uljem.
 7. Ovako pripremljene odreske stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 250°C, pod gril, po prilici 15 minuta.
 8. Gotove odreske riblje rolade složimo na tanjure, preko svakog stavimo tanku plošku maslaca sa začinskim travama i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 25
Rating: 4.6
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:200minuta

Najnovije zanimljivosti: