- Almo Čatlak
- 80 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Riblji curry iz woka – U našem video receptu saznajte kako pripremiti riblji curry iz woka. – bijela riba ((u filetima)), losos ((u filetima)), kokosovo mlijeko, jogurt ((tekući)), riblji umak ((nam-pla)), sojin umak, curry pasta ((zelena)), limeta, čili papričica ((svježe)), ulje, sol, Filete riba očistimo od kože i narežemo na kockice, ljute papričice nasjeckamo, a limetu ocijedimo. ; Meso ribe stavimo u zdjelu, prelijemo ga sokom limete, sojinim i ribljim umakom, dodamo sjeckane papričice, dobro promiješamo, poklopimo i stavimo u hladnjak da se marinira jedan sat. ; U wok iznad vatre ulijemo kokosovo mlijeko, dodamo zelenu curry pastu, promiješamo i pričekamo da zavri. ; Zatim dodamo marinirano meso ribe, ulijemo marinadu i kuhamo dalje. ; Nakon 5 minuta kuhanja ugasimo vatru, ulijemo jogurt, nježno promiješamo i ostavimo minutu, dvije da se sastojci prožmu.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; – Tajlandska zelena curry pasta se priprema od mnoštva začina i namirnica i nije ju teško pripremiti, ali samu pripremu ćemo ostaviti za neki drugi put. Važno je naglasiti da daje posebno dobar okus namirnicama poput mesa, peradi, a u našem slučaju i ribi. U slast!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Riblji curry iz woka – U našem video receptu saznajte kako pripremiti riblji curry iz woka. – bijela riba ((u filetima)), file lososa, kokosovo mlijeko, jogurt (tekućeg), riblji umak ((nam-pla)), sojin umak, curry pasta (zelene), limeta, čili papričica (svježe), ulje, sol, Filete riba očistimo od kože i narežemo na kockice, ljute papričice nasjeckamo, a limetu ocijedimo. ; Meso ribe stavimo u zdjelu, prelijemo ga sokom limete, sojinim i ribljim umakom, dodamo sjeckane papričice, dobro promiješamo, poklopimo i stavimo u hladnjak da se marinira jedan sat. ; U wok iznad vatre ulijemo kokosovo mlijeko, dodamo zelenu curry pastu, promiješamo i pričekamo da zavri. ; Zatim dodamo marinirano meso ribe, ulijemo marinadu i kuhamo dalje. ; Nakon 5 minuta kuhanja ugasimo vatru, ulijemo jogurt, nježno promiješamo i ostavimo minutu, dvije da se sastojci prožmu.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -</div>
Riblji curry iz woka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti riblji curry iz woka.
Tajlandska zelena curry pasta se priprema od mnoštva začina i namirnica i nije ju teško pripremiti, ali samu pripremu ćemo ostaviti za neki drugi put. Važno je naglasiti da daje posebno dobar okus namirnicama poput mesa, peradi, a u našem slučaju i ribi. U slast!
Riblji curry iz woka - U našem video receptu saznajte kako pripremiti riblji curry iz woka. - bijela riba ((u filetima)), file lososa, kokosovo mlijeko, jogurt (tekućeg), riblji umak ((nam-pla)), sojin umak, curry pasta (zelene), limeta, čili papričica (svježe), ulje, sol, Filete riba očistimo od kože i narežemo na kockice, ljute papričice nasjeckamo, a limetu ocijedimo. ; Meso ribe stavimo u zdjelu, prelijemo ga sokom limete, sojinim i ribljim umakom, dodamo sjeckane papričice, dobro promiješamo, poklopimo i stavimo u hladnjak da se marinira jedan sat. ; U wok iznad vatre ulijemo kokosovo mlijeko, dodamo zelenu curry pastu, promiješamo i pričekamo da zavri. ; Zatim dodamo marinirano meso ribe, ulijemo marinadu i kuhamo dalje. ; Nakon 5 minuta kuhanja ugasimo vatru, ulijemo jogurt, nježno promiješamo i ostavimo minutu, dvije da se sastojci prožmu.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Upute po koracima:
- Filete riba očistimo od kože i narežemo na kockice, ljute papričice nasjeckamo, a limetu ocijedimo.
- Meso ribe stavimo u zdjelu, prelijemo ga sokom limete, sojinim i ribljim umakom, dodamo sjeckane papričice, dobro promiješamo, poklopimo i stavimo u hladnjak da se marinira jedan sat.
- U wok iznad vatre ulijemo kokosovo mlijeko, dodamo zelenu curry pastu, promiješamo i pričekamo da zavri.
- Zatim dodamo marinirano meso ribe, ulijemo marinadu i kuhamo dalje.
- Nakon 5 minuta kuhanja ugasimo vatru, ulijemo jogurt, nježno promiješamo i ostavimo minutu, dvije da se sastojci prožmu.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 56
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:80minuta |
|