- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Riblji file u umaku od rajčica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti riblji file u umaku od rajčica.
Ne zaboravite nikako na omega 3 masne kiseline! A da je njihov najukusniji izvor riba, to više i ptice na grani pjevaju. Zato kuhaču u ruke, odvojite par minuta vremena i pripremite si ukusan ljetni ručak.
Riblji file u umaku od rajčica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti riblji file u umaku od rajčica. - bijela riba, sjeckana rajčica, koncentrat rajčice, češnjak, čili papričica (mljevene), peršin (sjeckani), mediteranske trave, masline (iskoštenih), bosiljak, maslinovo ulje, sol i papar, U lonac na malo zagrijanog maslinovog ulja, dodamo protisnuti češnjak, mljevenu čili papričicu, sjeckani peršin, promiješamo i čim češnjak zamiriše dodamo sjeckanu rajčicu, koncentrat rajčice, mješavinu mediteranskih trava, iskoštene i narezane masline.; Pričekamo da zavrije i kuhamo na laganoj vatri dok se umak malo ne ugusti. ; Gotov umak prelijemo u vatrostalnu posudu, dodamo svježe listove bosiljka, preko njih stavimo, na jednake komade narezane, te solju i paprom začinjene file-e bijele ribe (okrenute kožom prema dolje) i sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bijela riba, 4 filea
- rajčica, 400 g sjeckana
- koncentrat rajčice, 1 žlica
- češnjak, 1 češanj
- čili papričica, 1/4 žličice mljevene
- peršin, 1 žlica sjeckani
- mediteranske trave, 1/2 žličice
- masline, 150 g iskoštenih
- bosiljak, 10 listova
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac na malo zagrijanog maslinovog ulja, dodamo protisnuti češnjak, mljevenu čili papričicu, sjeckani peršin, promiješamo i čim češnjak zamiriše dodamo sjeckanu rajčicu, koncentrat rajčice, mješavinu mediteranskih trava, iskoštene i narezane masline.
- Pričekamo da zavrije i kuhamo na laganoj vatri dok se umak malo ne ugusti.
- Gotov umak prelijemo u vatrostalnu posudu, dodamo svježe listove bosiljka, preko njih stavimo, na jednake komade narezane, te solju i paprom začinjene file-e bijele ribe (okrenute kožom prema dolje) i sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |