Riblji gulaš s krumpirom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti riblji gulaš s krumpirom. – krumpir, bakalar (u filetima), limun, poriluk, maslac, bijelo vino (suhog), povrtni temeljac, lovorov list, krastavac, kopar (sjeckani), mileram, sol, Filete bakalara očistimo od preostalih kostiju i narežemo ih na komade veličine zalogaja, krastavac prerežemo po dužini, izvadimo mu mekani srednji dio i narežemo ga na trakice, poriluk narežemo na šire kose trakice, sok od limuna iscijedimo, a krumpir narežemo na kockice. ; Komade bakalara premjestimo u prikladnu posudu, posolimo ih, prelijemo limunovim sokom i ostavimo da se mariniraju 10-ak minuta. Za to vrijeme u ugrijani lonac stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo narezan poriluk, kockice krumpira, posolimo i miješajući pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 5-6 minuta dodamo listove lovora, ulijemo bijelo vino i kuhamo 3-4 minute dok vino napola ne ispari. ; Potom dodamo marinirane komade ribe, narezani krastavac, ulijemo juhu, promiješamo, poklopimo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 10-ak minuta kuhanja nježno umiješamo mileram, začinimo sjeckanim koprom, lonac maknemo s vatre i jelo možemo poslužiti.
; – Bakalar obitava u hladnim morima, pogotovo u sjevernom Atlantiku jer se hrani planktonom kril koji živi u hladnoj vodi. Stoga smo ljubazno pozvali našeg prijatelja Bakalara da se ugrije u loncu, a da mu ne bude dosadno dodali smo mu malo krumpira, poriluka i svježeg krastavca. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Riblji gulaš s krumpirom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti riblji gulaš s krumpirom. – krumpir, bakalar (u filetima), limun, poriluk, maslac, bijelo vino (suhog), povrtni temeljac, lovorov list, krastavac, kopar (sjeckani), mileram, sol, Filete bakalara očistimo od preostalih kostiju i narežemo ih na komade veličine zalogaja, krastavac prerežemo po dužini, izvadimo mu mekani srednji dio i narežemo ga na trakice, poriluk narežemo na šire kose trakice, sok od limuna iscijedimo, a krumpir narežemo na kockice. ; Komade bakalara premjestimo u prikladnu posudu, posolimo ih, prelijemo limunovim sokom i ostavimo da se mariniraju 10-ak minuta. Za to vrijeme u ugrijani lonac stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo narezan poriluk, kockice krumpira, posolimo i miješajući pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 5-6 minuta dodamo listove lovora, ulijemo bijelo vino i kuhamo 3-4 minute dok vino napola ne ispari. ; Potom dodamo marinirane komade ribe, narezani krastavac, ulijemo juhu, promiješamo, poklopimo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 10-ak minuta kuhanja nježno umiješamo mileram, začinimo sjeckanim koprom, lonac maknemo s vatre i jelo možemo poslužiti.
; -</div>
Riblji gulaš s krumpirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti riblji gulaš s krumpirom.
Bakalar obitava u hladnim morima, pogotovo u sjevernom Atlantiku jer se hrani planktonom kril koji živi u hladnoj vodi. Stoga smo ljubazno pozvali našeg prijatelja Bakalara da se ugrije u loncu, a da mu ne bude dosadno dodali smo mu malo krumpira, poriluka i svježeg krastavca. Dobar tek!
Riblji gulaš s krumpirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti riblji gulaš s krumpirom. - krumpir, bakalar (u filetima), limun, poriluk, maslac, bijelo vino (suhog), povrtni temeljac, lovorov list, krastavac, kopar (sjeckani), mileram, sol, Filete bakalara očistimo od preostalih kostiju i narežemo ih na komade veličine zalogaja, krastavac prerežemo po dužini, izvadimo mu mekani srednji dio i narežemo ga na trakice, poriluk narežemo na šire kose trakice, sok od limuna iscijedimo, a krumpir narežemo na kockice. ; Komade bakalara premjestimo u prikladnu posudu, posolimo ih, prelijemo limunovim sokom i ostavimo da se mariniraju 10-ak minuta. Za to vrijeme u ugrijani lonac stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo narezan poriluk, kockice krumpira, posolimo i miješajući pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 5-6 minuta dodamo listove lovora, ulijemo bijelo vino i kuhamo 3-4 minute dok vino napola ne ispari. ; Potom dodamo marinirane komade ribe, narezani krastavac, ulijemo juhu, promiješamo, poklopimo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 10-ak minuta kuhanja nježno umiješamo mileram, začinimo sjeckanim koprom, lonac maknemo s vatre i jelo možemo poslužiti.
; -
Filete bakalara očistimo od preostalih kostiju i narežemo ih na komade veličine zalogaja, krastavac prerežemo po dužini, izvadimo mu mekani srednji dio i narežemo ga na trakice, poriluk narežemo na šire kose trakice, sok od limuna iscijedimo, a krumpir narežemo na kockice.
Komade bakalara premjestimo u prikladnu posudu, posolimo ih, prelijemo limunovim sokom i ostavimo da se mariniraju 10-ak minuta. Za to vrijeme u ugrijani lonac stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
Zatim dodamo narezan poriluk, kockice krumpira, posolimo i miješajući pirjamo na srednje jakoj vatri.
Nakon 5-6 minuta dodamo listove lovora, ulijemo bijelo vino i kuhamo 3-4 minute dok vino napola ne ispari.
Potom dodamo marinirane komade ribe, narezani krastavac, ulijemo juhu, promiješamo, poklopimo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri.
Nakon 10-ak minuta kuhanja nježno umiješamo mileram, začinimo sjeckanim koprom, lonac maknemo s vatre i jelo možemo poslužiti.