- Ivana Vukmanić
- 90 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Riblji paprikaš
Saznajte kako pripremiti riblji paprikaš u našem video receptu.
Postoji li bolji i popularniji način za pripravu riječne ribe od paprikaša? Mislim da nema. Ovo tradicionalno jelo najraširenije je u Slavoniji i Baranji. Učinite ga toliko ljutim koliko možete podnijeti.
Riblji paprikaš - Saznajte kako pripremiti riblji paprikaš u našem video receptu. - slatkovodna riba (razne), luk, koncentrat rajčice, bijelo vino, čili papričica, slatka mljevena paprika, ljuta mljevena paprika (po želji), češnjak, peršin (kosanog), lovorov list, ulje, sol i papar, Na ugrijanom ulju pirjamo sitno sjeckanu 1/3 luka dok potpuno ne omekša. ; Dodajemo češnjak, pire od rajčice, usitnjenu suhu ljutu, mljevenu slatku papriku i lovorov list. ; Zalijemo pasiranim ribljim temeljcem koji smo dobili kuhanjem ribljih glava i repova uz dodatak korjenastog povrća i preostale 2/3 luka. ; Kada juha zakuha u nju dodamo ribu narezanu na odreske i kuhamo 10-15 minuta na laganoj vatri. Na pola kuhanja dodamo bijelo vino. ; Na kraju posipamo svježim sjeckanim peršinom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- slatkovodna riba, 1 kg razne
- luk, 4 glavice
- koncentrat rajčice, 2 žlice
- bijelo vino, 2 dl
- čili papričica, 1-2
- slatka mljevena paprika, 2 žlice
- ljuta mljevena paprika po želji
- češnjak, 2 režnja
- peršin, 1 žlica kosanog
- lovorov list, 2
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Na ugrijanom ulju pirjamo sitno sjeckanu 1/3 luka dok potpuno ne omekša.
- Dodajemo češnjak, pire od rajčice, usitnjenu suhu ljutu, mljevenu slatku papriku i lovorov list.
- Zalijemo pasiranim ribljim temeljcem koji smo dobili kuhanjem ribljih glava i repova uz dodatak korjenastog povrća i preostale 2/3 luka.
- Kada juha zakuha u nju dodamo ribu narezanu na odreske i kuhamo 10-15 minuta na laganoj vatri. Na pola kuhanja dodamo bijelo vino.
- Na kraju posipamo svježim sjeckanim peršinom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |