Riblji paprikaš

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Riblji paprikaš
Saznajte kako pripremiti riblji paprikaš u našem video receptu.

Postoji li bolji i popularniji način za pripravu riječne ribe od paprikaša? Mislim da nema. Ovo tradicionalno jelo najraširenije je u Slavoniji i Baranji. Učinite ga toliko ljutim koliko možete podnijeti.

Riblji paprikaš - Saznajte kako pripremiti riblji paprikaš u našem video receptu. - slatkovodna riba (razne), luk, koncentrat rajčice, bijelo vino, čili papričica, slatka mljevena paprika, ljuta mljevena paprika (po želji), češnjak, peršin (kosanog), lovorov list, ulje, sol i papar, Na ugrijanom ulju pirjamo sitno sjeckanu 1/3 luka dok potpuno ne omekša. ; Dodajemo češnjak, pire od rajčice, usitnjenu suhu ljutu, mljevenu slatku papriku i lovorov list. ; Zalijemo pasiranim ribljim temeljcem koji smo dobili kuhanjem ribljih glava i repova uz dodatak korjenastog povrća i preostale 2/3 luka. ; Kada juha zakuha u nju dodamo ribu narezanu na odreske i kuhamo 10-15 minuta na laganoj vatri. Na pola kuhanja dodamo bijelo vino. ; Na kraju posipamo svježim sjeckanim peršinom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Na ugrijanom ulju pirjamo sitno sjeckanu 1/3 luka dok potpuno ne omekša.
  2. Dodajemo češnjak, pire od rajčice, usitnjenu suhu ljutu, mljevenu slatku papriku i lovorov list.
  3. Zalijemo pasiranim ribljim temeljcem koji smo dobili kuhanjem ribljih glava i repova uz dodatak korjenastog povrća i preostale 2/3 luka.
  4. Kada juha zakuha u nju dodamo ribu narezanu na odreske i kuhamo 10-15 minuta na laganoj vatri. Na pola kuhanja dodamo bijelo vino.
  5. Na kraju posipamo svježim sjeckanim peršinom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 29
Rating: 4.59
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: