- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Riblji ražnjići s paprikama i mini rajčicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti riblje ražnjiće s paprikama i mini rajčicama.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bijela riba, 600 g (fileti)
- žuta paprika, 1 (svježa)
- mini rajčica, 12
- majčina dušica, 1 žličica (sušena)
- bijelo vino, 100 ml (suho)
- peršin, 3 žlice (sjeckani)
- češnjak, 3 režnja
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Paprike operemo, očistomo i narežemo na kockice, kao i file bijele ribe.
- Režnjeve češnjaka i peršin nasjeckamo.
- U grill tavu ulijemo malo ulja i stavimo paprike da se poprže sa svih strana 2-3 minute.Tavu vratimo iznad vatre.
- Na štapić za ražnjiće stavimo jednu kockicu filea ribe, potom kockicu papriku, pa rajčicu i ponovimo postupak dok ne napunimo ražnjić.
- Pripremljene ražnjiće stavljamo na vruću grill tavu i nekoliko minuta prepržimo sa svih strana. Nakon nekoliko minuta ražnjiće posipamo s malo majčine dušice i prelijemo s malo suhog bijelog vina.
- U čistu zdjelicu ulijemo maslinovo ulje, dodamo svježe sjeckani peršin, sjeckani češnjak, malo posolimo, popaprimo i izmiješamo sastojke.
- Na tanjure slažemo ražnjiće i pokapamo ih mješavinom maslinovog ulja, češnjaka i peršina.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |