- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Riblji složenac sa sirom i špinatom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti riblji složenac sa sirom i špinatom.
Ako osim okusa hrane volite i njen izgled, onda je ovo pravo jelo za vas. Ono je pravi doživljaj za sva osjetila: iz zgodne zelenkaste kule miriše riba, češnjak i kapare, vilica lagano prodire kroz slojeve mekih namirnica, a u ušima vam odzvanjaju valovi dalekih oceana.
Riblji složenac sa sirom i špinatom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti riblji složenac sa sirom i špinatom. - bijela riba (ribljih fileta po izboru), češnjak, tuna (iz konzerve), špinat (smrznutog), jaja, krumpir, maslac, sir (tvrdog), kapare, sol i papar, maslinovo ulje, U tavi, na vrućem maslinovom ulju, pržimo sjeckani češnjak i kapare. ; Čim češnjak zamiriše dodamo ocijeđenu tunu iz konzerve, otopljeni i ocijeđeni špinat, začinimo solju i paprom, te pirjamo dvije, tri minute. ; Maknemo s vatre i kada se špinat malo ohladi umiješamo cijelo jaje i jedan bjelanjak koji smo umutili u zdjelici. ; U zasebnu zdjelu naribamo oguljeni i oprani krumpir, dodamo naribani sir i izmiješamo. ; Male okrugle zdjelice (za soufflé) premažemo maslacem i u njih redom slažemo filete ribe, nadjev od špinata i smjesu od sira i krumpira. ; Tako pripremljene zdjelice stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, na donju razinu, po prilici 25 minuta. ; Zdjelice iskrenemo na tanjure i poslužimo samostalno ili uz dodatak laganog umaka.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bijela riba, 400 g ribljih fileta po izboru
- češnjak, 2 režnja
- tuna, 185 g iz konzerve
- špinat, 450 g smrznutog
- jaja, 2 komada
- krumpir, 2
- maslac, 20 g
- sir, 100 g tvrdog
- kapare, 1 žličica
- sol i papar
- maslinovo ulje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U tavi, na vrućem maslinovom ulju, pržimo sjeckani češnjak i kapare.
- Čim češnjak zamiriše dodamo ocijeđenu tunu iz konzerve, otopljeni i ocijeđeni špinat, začinimo solju i paprom, te pirjamo dvije, tri minute.
- Maknemo s vatre i kada se špinat malo ohladi umiješamo cijelo jaje i jedan bjelanjak koji smo umutili u zdjelici.
- U zasebnu zdjelu naribamo oguljeni i oprani krumpir, dodamo naribani sir i izmiješamo.
- Male okrugle zdjelice (za soufflé) premažemo maslacem i u njih redom slažemo filete ribe, nadjev od špinata i smjesu od sira i krumpira.
- Tako pripremljene zdjelice stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, na donju razinu, po prilici 25 minuta.
- Zdjelice iskrenemo na tanjure i poslužimo samostalno ili uz dodatak laganog umaka.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |