- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Ričet s mahunama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti ričet s mahunama. – zelene mahune, luk, ječmena kaša, majčina dušica (sušena), čili papričica (mljevene), povrtni temeljac, maslac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Ječmenu kašu stavimo u zdjelu, prelijemo ju vodom i ostavimo da se moči 60 minuta, mahune očistimo, operemo i narežemo komade duljine 3 centimetra, a luk nasjeckamo. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo mahune i kuhamo ih 5-6 minuta, potom ih stavimo u ledenu vodu kako bi zadržale svježu zelenu boju i ostale hrskave, a zatim ih ocijedimo. ; U ugrijani lonac stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. Za to vrijeme ocijedimo ječmenu kašu. ; Nakon 3-4 minute prženja dodamo ocijeđenu ječmenu kašu i kratko ju pržimo da upije dio masnoće. ; Potom dodamo majčinu dušicu, ulijemo malo povrtne juhe, i kuhamo poput rižota, stalno miješajući i dodavajući juhu dok ječmena kaša ne omekša. ; Nakon 20-ak minuta kuhanja ričet začinimo mljevenim čilijem, dodamo mahune, ulijemo malo maslinovog ulja, nježno izmiješamo sastojke, poklopimo, maknemo s vatre i ostavimo da odstoji 4-5 minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Mahune, kao i ostale mahunarke, su vrlo hranjive zbog velikog udjela ugljikohidrata i bjelančevina, a uz dodatak ričeta ili ječmene kaše dobiti ćete cjelovit, ukusan i zdrav obrok.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Ričet s mahunama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti ričet s mahunama. – zelene mahune, luk, ječmena kaša, majčina dušica (sušena), čili papričica (mljevene), povrtni temeljac, maslac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Ječmenu kašu stavimo u zdjelu, prelijemo ju vodom i ostavimo da se moči 60 minuta, mahune očistimo, operemo i narežemo komade duljine 3 centimetra, a luk nasjeckamo. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo mahune i kuhamo ih 5-6 minuta, potom ih stavimo u ledenu vodu kako bi zadržale svježu zelenu boju i ostale hrskave, a zatim ih ocijedimo. ; U ugrijani lonac stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. Za to vrijeme ocijedimo ječmenu kašu. ; Nakon 3-4 minute prženja dodamo ocijeđenu ječmenu kašu i kratko ju pržimo da upije dio masnoće. ; Potom dodamo majčinu dušicu, ulijemo malo povrtne juhe, i kuhamo poput rižota, stalno miješajući i dodavajući juhu dok ječmena kaša ne omekša. ; Nakon 20-ak minuta kuhanja ričet začinimo mljevenim čilijem, dodamo mahune, ulijemo malo maslinovog ulja, nježno izmiješamo sastojke, poklopimo, maknemo s vatre i ostavimo da odstoji 4-5 minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Ričet s mahunama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ričet s mahunama.
Mahune, kao i ostale mahunarke, su vrlo hranjive zbog velikog udjela ugljikohidrata i bjelančevina, a uz dodatak ričeta ili ječmene kaše dobiti ćete cjelovit, ukusan i zdrav obrok.
Ričet s mahunama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti ričet s mahunama. - zelene mahune, luk, ječmena kaša, majčina dušica (sušena), čili papričica (mljevene), povrtni temeljac, maslac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Ječmenu kašu stavimo u zdjelu, prelijemo ju vodom i ostavimo da se moči 60 minuta, mahune očistimo, operemo i narežemo komade duljine 3 centimetra, a luk nasjeckamo. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo mahune i kuhamo ih 5-6 minuta, potom ih stavimo u ledenu vodu kako bi zadržale svježu zelenu boju i ostale hrskave, a zatim ih ocijedimo. ; U ugrijani lonac stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. Za to vrijeme ocijedimo ječmenu kašu. ; Nakon 3-4 minute prženja dodamo ocijeđenu ječmenu kašu i kratko ju pržimo da upije dio masnoće. ; Potom dodamo majčinu dušicu, ulijemo malo povrtne juhe, i kuhamo poput rižota, stalno miješajući i dodavajući juhu dok ječmena kaša ne omekša. ; Nakon 20-ak minuta kuhanja ričet začinimo mljevenim čilijem, dodamo mahune, ulijemo malo maslinovog ulja, nježno izmiješamo sastojke, poklopimo, maknemo s vatre i ostavimo da odstoji 4-5 minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Ječmenu kašu stavimo u zdjelu, prelijemo ju vodom i ostavimo da se moči 60 minuta, mahune očistimo, operemo i narežemo komade duljine 3 centimetra, a luk nasjeckamo.
- U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo mahune i kuhamo ih 5-6 minuta, potom ih stavimo u ledenu vodu kako bi zadržale svježu zelenu boju i ostale hrskave, a zatim ih ocijedimo.
- U ugrijani lonac stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
- Zatim dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. Za to vrijeme ocijedimo ječmenu kašu.
- Nakon 3-4 minute prženja dodamo ocijeđenu ječmenu kašu i kratko ju pržimo da upije dio masnoće.
- Potom dodamo majčinu dušicu, ulijemo malo povrtne juhe, i kuhamo poput rižota, stalno miješajući i dodavajući juhu dok ječmena kaša ne omekša.
- Nakon 20-ak minuta kuhanja ričet začinimo mljevenim čilijem, dodamo mahune, ulijemo malo maslinovog ulja, nježno izmiješamo sastojke, poklopimo, maknemo s vatre i ostavimo da odstoji 4-5 minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 58
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:90minuta |
|