Rigatoni s mesnim okruglicama iz pećnice

  • 40 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Rigatoni s mesnim okruglicama iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rigatone s mesnim okruglicama iz pećnice.

Rigatoni je cijevasta izbrazdana tjestenina slična tjestenini penne, a naziv dolazi iz talijanske riječi „rigati“ što znači – izbrazdati, a kako su se rigatoni uklopili s tradicionalnim talijanskim mesnim okruglicama, pogledajte u ovom kratkom dokumentarnom filmu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Parmezan naribamo, mozzarellu narežemo na tanke kriške, listove bosiljka nasjeckamo, jaje razbijemo, a meso kobasica istisnemo iz ovitka.
  2. U zdjelu stavimo mljevenu junetinu, dodamo meso kobasica, krušne mrvice, jaje, sjeckani peršin, polovicu parmezana, začinimo solju i paprom i izradimo smjesu.
  3. Zatim od dobivene smjese izradimo okruglice, stavimo ih u tavu na ugrijano ulje i pržimo sa svih strana, a u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
  4. Za to vrijeme u zasebnu tavu ulijemo 2-3 žlice ulja, protisnemo češnjak, i čim češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino, dodamo pelat rajčice, začinimo solju i paprom, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri.
  5. Potom kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo u tavu s umakom od rajčica, dodamo sjeckani bosiljak i preostali parmezan te izmiješamo sastojke.
  6. Pržene okruglice ocijedimo i stavimo u lonac s tjesteninom i umakom, promiješamo i sve zajedno premjestimo u vatrostalnu posudu.
  7. Preko svega rasporedimo kriške mozzarelle i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 175°C, pod gril, 7-8 minuta.
  8. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 51
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: