Rigatoni s mesnim okruglicama iz pećnice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti rigatone s mesnim okruglicama iz pećnice. – tjestenina ((rigatoni)), mljevena junetina, kobasica, bijelo vino (suhog), pelati rajčice, bosiljak (svježeg), parmezan, krušne mrvice, peršin (sjeckani), češnjak, jaje, sir mozzarella, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Parmezan naribamo, mozzarellu narežemo na tanke kriške, listove bosiljka nasjeckamo, jaje razbijemo, a meso kobasica istisnemo iz ovitka.
; U zdjelu stavimo mljevenu junetinu, dodamo meso kobasica, krušne mrvice, jaje, sjeckani peršin, polovicu parmezana, začinimo solju i paprom i izradimo smjesu. ; Zatim od dobivene smjese izradimo okruglice, stavimo ih u tavu na ugrijano ulje i pržimo sa svih strana, a u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u zasebnu tavu ulijemo 2-3 žlice ulja, protisnemo češnjak, i čim češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino, dodamo pelat rajčice, začinimo solju i paprom, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri. ; Potom kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo u tavu s umakom od rajčica, dodamo sjeckani bosiljak i preostali parmezan te izmiješamo sastojke. ; Pržene okruglice ocijedimo i stavimo u lonac s tjesteninom i umakom, promiješamo i sve zajedno premjestimo u vatrostalnu posudu. ; Preko svega rasporedimo kriške mozzarelle i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 175°C, pod gril, 7-8 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; – Rigatoni je cijevasta izbrazdana tjestenina slična tjestenini penne, a naziv dolazi iz talijanske riječi „rigati“ što znači – izbrazdati, a kako su se rigatoni uklopili s tradicionalnim talijanskim mesnim okruglicama, pogledajte u ovom kratkom dokumentarnom filmu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Rigatoni s mesnim okruglicama iz pećnice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti rigatone s mesnim okruglicama iz pećnice. – tjestenina ((rigatoni)), mljevena junetina, kobasica, bijelo vino (suhog), pelati rajčice, bosiljak (svježeg), parmezan, krušne mrvice, peršin (sjeckani), češnjak, jaje, sir mozzarella, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Parmezan naribamo, mozzarellu narežemo na tanke kriške, listove bosiljka nasjeckamo, jaje razbijemo, a meso kobasica istisnemo iz ovitka.
; U zdjelu stavimo mljevenu junetinu, dodamo meso kobasica, krušne mrvice, jaje, sjeckani peršin, polovicu parmezana, začinimo solju i paprom i izradimo smjesu. ; Zatim od dobivene smjese izradimo okruglice, stavimo ih u tavu na ugrijano ulje i pržimo sa svih strana, a u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u zasebnu tavu ulijemo 2-3 žlice ulja, protisnemo češnjak, i čim češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino, dodamo pelat rajčice, začinimo solju i paprom, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri. ; Potom kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo u tavu s umakom od rajčica, dodamo sjeckani bosiljak i preostali parmezan te izmiješamo sastojke. ; Pržene okruglice ocijedimo i stavimo u lonac s tjesteninom i umakom, promiješamo i sve zajedno premjestimo u vatrostalnu posudu. ; Preko svega rasporedimo kriške mozzarelle i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 175°C, pod gril, 7-8 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -</div>
Rigatoni s mesnim okruglicama iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rigatone s mesnim okruglicama iz pećnice.
Rigatoni je cijevasta izbrazdana tjestenina slična tjestenini penne, a naziv dolazi iz talijanske riječi „rigati“ što znači – izbrazdati, a kako su se rigatoni uklopili s tradicionalnim talijanskim mesnim okruglicama, pogledajte u ovom kratkom dokumentarnom filmu.
Rigatoni s mesnim okruglicama iz pećnice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rigatone s mesnim okruglicama iz pećnice. - tjestenina ((rigatoni)), mljevena junetina, kobasica, bijelo vino (suhog), pelati rajčice, bosiljak (svježeg), parmezan, krušne mrvice, peršin (sjeckani), češnjak, jaje, sir mozzarella, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Parmezan naribamo, mozzarellu narežemo na tanke kriške, listove bosiljka nasjeckamo, jaje razbijemo, a meso kobasica istisnemo iz ovitka.
; U zdjelu stavimo mljevenu junetinu, dodamo meso kobasica, krušne mrvice, jaje, sjeckani peršin, polovicu parmezana, začinimo solju i paprom i izradimo smjesu. ; Zatim od dobivene smjese izradimo okruglice, stavimo ih u tavu na ugrijano ulje i pržimo sa svih strana, a u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u zasebnu tavu ulijemo 2-3 žlice ulja, protisnemo češnjak, i čim češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino, dodamo pelat rajčice, začinimo solju i paprom, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri. ; Potom kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo u tavu s umakom od rajčica, dodamo sjeckani bosiljak i preostali parmezan te izmiješamo sastojke. ; Pržene okruglice ocijedimo i stavimo u lonac s tjesteninom i umakom, promiješamo i sve zajedno premjestimo u vatrostalnu posudu. ; Preko svega rasporedimo kriške mozzarelle i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 175°C, pod gril, 7-8 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Parmezan naribamo, mozzarellu narežemo na tanke kriške, listove bosiljka nasjeckamo, jaje razbijemo, a meso kobasica istisnemo iz ovitka.
U zdjelu stavimo mljevenu junetinu, dodamo meso kobasica, krušne mrvice, jaje, sjeckani peršin, polovicu parmezana, začinimo solju i paprom i izradimo smjesu.
Zatim od dobivene smjese izradimo okruglice, stavimo ih u tavu na ugrijano ulje i pržimo sa svih strana, a u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
Za to vrijeme u zasebnu tavu ulijemo 2-3 žlice ulja, protisnemo češnjak, i čim češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino, dodamo pelat rajčice, začinimo solju i paprom, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri.
Potom kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo u tavu s umakom od rajčica, dodamo sjeckani bosiljak i preostali parmezan te izmiješamo sastojke.
Pržene okruglice ocijedimo i stavimo u lonac s tjesteninom i umakom, promiješamo i sve zajedno premjestimo u vatrostalnu posudu.
Preko svega rasporedimo kriške mozzarelle i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 175°C, pod gril, 7-8 minuta.