- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Rigatoni s mladim bobom i kobasicom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rigatone s mladim bobom i kobasicom.
Evo jednog recepta koji bi bilo pametno zabilježiti i isprobati u nadolazećim jesenskim danima. Sad kad je sunce već malo slabije i temperature na termometru pokazuju naznaku padanja, tanjur tjestenine s bobom i kobasicama olakšat će Vam čežnju za minulim ljetnim danima.
Rigatoni s mladim bobom i kobasicom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rigatone s mladim bobom i kobasicom. - tjestenina ((rigatoni ili penne)), kobasica, pasirana rajčica, koncentrat rajčice, mesna kocka ((temeljac)), bob (mladog (svježeg ili smrznutog)), poriluk, mediteranske trave, parmezan, maslinovo ulje, sol i papar, U lonac s dosta slane vrele vode, po uputama na pakiranju, skuhamo tjesteninu i ocijedimo. ; Kobasicu prerežemo po duljini i narežemo na pola centimetra debele kriške. ; U zdjelu stavimo pasiranu rajčicu, koncentrat rajčice, mesni temeljac, začinimo solju i paprom, te dobro izmiješamo sastojke. ; Zatim dodamo ocijeđenu tjesteninu, bob, malo maslinovog ulja, narezanu mesnu kobasicu, poriluk narezan na kolutiće, začinimo mediteranskim travama i izmiješamo sastojke. ; Sve zajedno premjestimo u vatrostalnu posudu, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, 15-20 minuta. ; Zapečene rigatone stavimo na tanjure, posipamo naribanim parmezanom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 300 g (rigatoni ili penne)
- kobasica, 250 g
- pasirana rajčica, 450 ml
- koncentrat rajčice, 5 žlica
- mesna kocka, 50 ml (temeljac)
- bob, 150 g mladog (svježeg ili smrznutog)
- poriluk, 250 g
- mediteranske trave, 1 žličica
- parmezan, 30 g
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac s dosta slane vrele vode, po uputama na pakiranju, skuhamo tjesteninu i ocijedimo.
- Kobasicu prerežemo po duljini i narežemo na pola centimetra debele kriške.
- U zdjelu stavimo pasiranu rajčicu, koncentrat rajčice, mesni temeljac, začinimo solju i paprom, te dobro izmiješamo sastojke.
- Zatim dodamo ocijeđenu tjesteninu, bob, malo maslinovog ulja, narezanu mesnu kobasicu, poriluk narezan na kolutiće, začinimo mediteranskim travama i izmiješamo sastojke.
- Sve zajedno premjestimo u vatrostalnu posudu, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, 15-20 minuta.
- Zapečene rigatone stavimo na tanjure, posipamo naribanim parmezanom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |