- Almo Čatlak
- 80 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Riža na mlijeku s umakom od naranče
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižu na mlijeku s umakom od naranče.
Ukusna slastica od riže, vrhnja i jogurta, prelivena sirupom od naranče, jest zaista desert koji će vam zasladiti dan. Pogledajte, i u slast.
Riža na mlijeku s umakom od naranče - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižu na mlijeku s umakom od naranče. - basmati riža, mlijeko, šećer, vanilin šećer, đumbir (naribani), jogurt, kiselo vrhnje, šećer u prahu, limeta, vrhnje za šlag, naranča, liker od naranče, kukuruzni škrob, U lonac ulijemo mlijeko, 350 ml vode, dodamo 30 g šećera, vanilin šećer, malo soli, promiješamo i ostavimo da prokuha. Zatim dodamo rižu, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri. ; Kada je tekućina isparila, a riža omekšala, ugasimo vatru, maknemo poklopac i ostavimo da se hladi. ; U zdjelicu s kiselim vrhnjem ulijemo jogurt, dodamo malo naribane korice limete, šećer u prahu, ulijemo sok od limete i pjenjačom izradimo u kremu. ; Potom kremu stavimo preko ohlađene riže, dodamo šlag od tučenog vrhnja i izmiješamo sastojke. Dobivenu smjesu premjestimo u prikladne čaše i stavimo na stranu. ; U zagrijanu tavu ulijemo narančin sok (sačuvamo 1-2 žlice soka), dodamo preostali šećer, naribani đumbir, dobro promiješamo, i kuhamo na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne rastopi. ; Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo preostali narančin sok, dodamo škrobno brašno i promiješamo da se brašno rastopi. ; Zatim mješavinu brašna i soka ulijemo u tavu sa šećernim sirupom i kratko kuhamo, stalno miješajući pjenjačom, dok umak malo ne zgusne. ; Potom ugasimo vatru, ulijemo liker od naranče, promiješamo i pričekamo da se umak ohladi. ; Ohlađeni umak prelijemo preko ohlađene riže i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- basmati riža, 130 g
- mlijeko, 250 ml
- šećer, 330 g
- vanilin šećer, 1 vrećica
- đumbir, 1 žličica naribani
- jogurt, 100 ml
- kiselo vrhnje, 200 g
- šećer u prahu, 50 g
- limeta, 1
- vrhnje za šlag, 100 ml
- naranča, 1
- liker od naranče, 30 ml
- kukuruzni škrob, 1 žličica
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac ulijemo mlijeko, 350 ml vode, dodamo 30 g šećera, vanilin šećer, malo soli, promiješamo i ostavimo da prokuha. Zatim dodamo rižu, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri.
- Kada je tekućina isparila, a riža omekšala, ugasimo vatru, maknemo poklopac i ostavimo da se hladi.
- U zdjelicu s kiselim vrhnjem ulijemo jogurt, dodamo malo naribane korice limete, šećer u prahu, ulijemo sok od limete i pjenjačom izradimo u kremu.
- Potom kremu stavimo preko ohlađene riže, dodamo šlag od tučenog vrhnja i izmiješamo sastojke. Dobivenu smjesu premjestimo u prikladne čaše i stavimo na stranu.
- U zagrijanu tavu ulijemo narančin sok (sačuvamo 1-2 žlice soka), dodamo preostali šećer, naribani đumbir, dobro promiješamo, i kuhamo na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne rastopi.
- Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo preostali narančin sok, dodamo škrobno brašno i promiješamo da se brašno rastopi.
- Zatim mješavinu brašna i soka ulijemo u tavu sa šećernim sirupom i kratko kuhamo, stalno miješajući pjenjačom, dok umak malo ne zgusne.
- Potom ugasimo vatru, ulijemo liker od naranče, promiješamo i pričekamo da se umak ohladi.
- Ohlađeni umak prelijemo preko ohlađene riže i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:80minuta |