Riža s piletinom na talijanski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižu s piletinom na talijanski način. – piletina ((bataci, zabatci, krilca)), riža (parboiled), luk, mrkva, celerova stabljika, sir ribanac (naribanog), maslac, bijelo vino (suhog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Povrće očistimo i operemo, mrkvu i stabljiku celera narežemo na kockice, a luk nasjeckamo. ; U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo komade piletine, posolimo ih i pržimo sa svih strana do zlatno-smeđe boje. ; Nakon 20-ak minuta piletinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo narezan luk, mrkvu i stabljiku celera, posolimo, promiješamo i pržimo dok povrće malo ne omekša. ; Zatim u tavu vratimo prženu piletinu, ulijemo bijelo vino i pričekamo da vino napola ispari. ; Potom dodamo rižu i maslac, ulijemo toliko vrele vode da skoro prekrije sastojke, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 20-ak minuta jelo maknemo s vatre, posipamo ga naribanim sirom i poslužimo.
; – Da ne bi rekli kako su Talijani majstori jedino s tjesteninom, donosimo Vam ovaj recept s piletinom, rižom, povrćem i još ponečim, kako bi se i sami uvjerili.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Riža s piletinom na talijanski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižu s piletinom na talijanski način. – piletina ((bataci, zabatci, krilca)), riža (parboiled), luk, mrkva, celerova stabljika, sir ribanac (naribanog), maslac, bijelo vino (suhog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Povrće očistimo i operemo, mrkvu i stabljiku celera narežemo na kockice, a luk nasjeckamo. ; U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo komade piletine, posolimo ih i pržimo sa svih strana do zlatno-smeđe boje. ; Nakon 20-ak minuta piletinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo narezan luk, mrkvu i stabljiku celera, posolimo, promiješamo i pržimo dok povrće malo ne omekša. ; Zatim u tavu vratimo prženu piletinu, ulijemo bijelo vino i pričekamo da vino napola ispari. ; Potom dodamo rižu i maslac, ulijemo toliko vrele vode da skoro prekrije sastojke, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 20-ak minuta jelo maknemo s vatre, posipamo ga naribanim sirom i poslužimo.
; -</div>
Riža s piletinom na talijanski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižu s piletinom na talijanski način.
Da ne bi rekli kako su Talijani majstori jedino s tjesteninom, donosimo Vam ovaj recept s piletinom, rižom, povrćem i još ponečim, kako bi se i sami uvjerili.
Riža s piletinom na talijanski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižu s piletinom na talijanski način. - piletina ((bataci, zabatci, krilca)), riža (parboiled), luk, mrkva, celerova stabljika, sir ribanac (naribanog), maslac, bijelo vino (suhog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Povrće očistimo i operemo, mrkvu i stabljiku celera narežemo na kockice, a luk nasjeckamo. ; U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo komade piletine, posolimo ih i pržimo sa svih strana do zlatno-smeđe boje. ; Nakon 20-ak minuta piletinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo narezan luk, mrkvu i stabljiku celera, posolimo, promiješamo i pržimo dok povrće malo ne omekša. ; Zatim u tavu vratimo prženu piletinu, ulijemo bijelo vino i pričekamo da vino napola ispari. ; Potom dodamo rižu i maslac, ulijemo toliko vrele vode da skoro prekrije sastojke, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 20-ak minuta jelo maknemo s vatre, posipamo ga naribanim sirom i poslužimo.
; -
Povrće očistimo i operemo, mrkvu i stabljiku celera narežemo na kockice, a luk nasjeckamo.
U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo komade piletine, posolimo ih i pržimo sa svih strana do zlatno-smeđe boje.
Nakon 20-ak minuta piletinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo narezan luk, mrkvu i stabljiku celera, posolimo, promiješamo i pržimo dok povrće malo ne omekša.
Zatim u tavu vratimo prženu piletinu, ulijemo bijelo vino i pričekamo da vino napola ispari.
Potom dodamo rižu i maslac, ulijemo toliko vrele vode da skoro prekrije sastojke, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri.
Nakon 20-ak minuta jelo maknemo s vatre, posipamo ga naribanim sirom i poslužimo.