- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Riža s tri vrste sira – U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižu s tri vrste sira. – riža (parboiled), dimljeni sir (punomasnog), sir gouda, parmezan (naribanog), jaje, maslac, muškatni oraščić (naribanog), sol, bijeli papar, Jaja umutimo, punomasni sir naribamo, a dimljeni narežemo na tanke kriške. ; U vrelu i posoljenu vodu dodamo rižu i kuhamo ju 15 minuta. ; Za to vrijeme vatrostalnu posudu premažemo manjim dijelom maslaca. ; Kad riža upije vodu od kuhanja, lonac maknemo s vatre, a rižu začinimo muškatnim oraščićem i bijelim paprom, te dobro promiješamo. ; Zatim polovicu riže rasporedimo u vatrostalnu posudu, posipamo ju naribanim sirom, prekrijemo kriškama dimljenog sira, posipamo manjim dijelom parmezana i prekrijemo preostalom rižom. ; Potom u zdjelicu s umućenim jajima dodamo preostali parmezan i izmiješamo sastojke. ; Dobivenu smjesu rasporedimo preko riže, preko svega stavimo prostale komadiće maslaca i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-15 minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Znali smo da postoji tjestenina s tri vrste sira, ali da se i riža može pripremiti s tri vrste sira nismo bili sigurni. Stoga smo pokušali i uspjeli. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Riža s tri vrste sira – U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižu s tri vrste sira. – riža (parboiled), dimljeni sir (punomasnog), sir gouda, parmezan (naribanog), jaje, maslac, muškatni oraščić (naribanog), sol, bijeli papar, Jaja umutimo, punomasni sir naribamo, a dimljeni narežemo na tanke kriške. ; U vrelu i posoljenu vodu dodamo rižu i kuhamo ju 15 minuta. ; Za to vrijeme vatrostalnu posudu premažemo manjim dijelom maslaca. ; Kad riža upije vodu od kuhanja, lonac maknemo s vatre, a rižu začinimo muškatnim oraščićem i bijelim paprom, te dobro promiješamo. ; Zatim polovicu riže rasporedimo u vatrostalnu posudu, posipamo ju naribanim sirom, prekrijemo kriškama dimljenog sira, posipamo manjim dijelom parmezana i prekrijemo preostalom rižom. ; Potom u zdjelicu s umućenim jajima dodamo preostali parmezan i izmiješamo sastojke. ; Dobivenu smjesu rasporedimo preko riže, preko svega stavimo prostale komadiće maslaca i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-15 minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Riža s tri vrste sira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižu s tri vrste sira.
Znali smo da postoji tjestenina s tri vrste sira, ali da se i riža može pripremiti s tri vrste sira nismo bili sigurni. Stoga smo pokušali i uspjeli. Dobar tek!
Riža s tri vrste sira - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižu s tri vrste sira. - riža (parboiled), dimljeni sir (punomasnog), sir gouda, parmezan (naribanog), jaje, maslac, muškatni oraščić (naribanog), sol, bijeli papar, Jaja umutimo, punomasni sir naribamo, a dimljeni narežemo na tanke kriške. ; U vrelu i posoljenu vodu dodamo rižu i kuhamo ju 15 minuta. ; Za to vrijeme vatrostalnu posudu premažemo manjim dijelom maslaca. ; Kad riža upije vodu od kuhanja, lonac maknemo s vatre, a rižu začinimo muškatnim oraščićem i bijelim paprom, te dobro promiješamo. ; Zatim polovicu riže rasporedimo u vatrostalnu posudu, posipamo ju naribanim sirom, prekrijemo kriškama dimljenog sira, posipamo manjim dijelom parmezana i prekrijemo preostalom rižom. ; Potom u zdjelicu s umućenim jajima dodamo preostali parmezan i izmiješamo sastojke. ; Dobivenu smjesu rasporedimo preko riže, preko svega stavimo prostale komadiće maslaca i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-15 minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Jaja umutimo, punomasni sir naribamo, a dimljeni narežemo na tanke kriške.
- U vrelu i posoljenu vodu dodamo rižu i kuhamo ju 15 minuta.
- Za to vrijeme vatrostalnu posudu premažemo manjim dijelom maslaca.
- Kad riža upije vodu od kuhanja, lonac maknemo s vatre, a rižu začinimo muškatnim oraščićem i bijelim paprom, te dobro promiješamo.
- Zatim polovicu riže rasporedimo u vatrostalnu posudu, posipamo ju naribanim sirom, prekrijemo kriškama dimljenog sira, posipamo manjim dijelom parmezana i prekrijemo preostalom rižom.
- Potom u zdjelicu s umućenim jajima dodamo preostali parmezan i izmiješamo sastojke.
- Dobivenu smjesu rasporedimo preko riže, preko svega stavimo prostale komadiće maslaca i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-15 minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 48
Rating: 4.73
You: 3
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:45minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
djuvec riza umak vrhnje sir,
Jela koja su danas popularna:
Savršeni cheesecake s limunom
Votes: 1
Rating: 5
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Fina Malinić
Juha od tjestenine, graha i slanutka
Votes: 50
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Krema od pjenušca sa svježim grožđem
Votes: 51
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke
Votes: 45
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
File bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima
Votes: 53
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
File bijele ribe na posteljici od povrća
Votes: 52
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Tjestenina s jajima na podlozi od špinata
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Maslac od indijskih oraščića
Votes: 49
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
15 min
Fina Malinić
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Domaće energetske pločice
Votes: 56
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
35 min
Fina Malinić
Pikantna riba na tajlandski način
Votes: 23
Rating: 4.74
You: 4
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Piletina u umaku od rajčica na mediteranski način
Votes: 50
Rating: 4.74
You: 3
Rate this recipe!
80 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)