- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Riža s tri vrste sira – U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižu s tri vrste sira. – riža (parboiled), dimljeni sir (punomasnog), sir gouda, parmezan (naribanog), jaje, maslac, muškatni oraščić (naribanog), sol, bijeli papar, Jaja umutimo, punomasni sir naribamo, a dimljeni narežemo na tanke kriške. ; U vrelu i posoljenu vodu dodamo rižu i kuhamo ju 15 minuta. ; Za to vrijeme vatrostalnu posudu premažemo manjim dijelom maslaca. ; Kad riža upije vodu od kuhanja, lonac maknemo s vatre, a rižu začinimo muškatnim oraščićem i bijelim paprom, te dobro promiješamo. ; Zatim polovicu riže rasporedimo u vatrostalnu posudu, posipamo ju naribanim sirom, prekrijemo kriškama dimljenog sira, posipamo manjim dijelom parmezana i prekrijemo preostalom rižom. ; Potom u zdjelicu s umućenim jajima dodamo preostali parmezan i izmiješamo sastojke. ; Dobivenu smjesu rasporedimo preko riže, preko svega stavimo prostale komadiće maslaca i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-15 minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Znali smo da postoji tjestenina s tri vrste sira, ali da se i riža može pripremiti s tri vrste sira nismo bili sigurni. Stoga smo pokušali i uspjeli. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Riža s tri vrste sira – U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižu s tri vrste sira. – riža (parboiled), dimljeni sir (punomasnog), sir gouda, parmezan (naribanog), jaje, maslac, muškatni oraščić (naribanog), sol, bijeli papar, Jaja umutimo, punomasni sir naribamo, a dimljeni narežemo na tanke kriške. ; U vrelu i posoljenu vodu dodamo rižu i kuhamo ju 15 minuta. ; Za to vrijeme vatrostalnu posudu premažemo manjim dijelom maslaca. ; Kad riža upije vodu od kuhanja, lonac maknemo s vatre, a rižu začinimo muškatnim oraščićem i bijelim paprom, te dobro promiješamo. ; Zatim polovicu riže rasporedimo u vatrostalnu posudu, posipamo ju naribanim sirom, prekrijemo kriškama dimljenog sira, posipamo manjim dijelom parmezana i prekrijemo preostalom rižom. ; Potom u zdjelicu s umućenim jajima dodamo preostali parmezan i izmiješamo sastojke. ; Dobivenu smjesu rasporedimo preko riže, preko svega stavimo prostale komadiće maslaca i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-15 minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Riža s tri vrste sira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižu s tri vrste sira.
Znali smo da postoji tjestenina s tri vrste sira, ali da se i riža može pripremiti s tri vrste sira nismo bili sigurni. Stoga smo pokušali i uspjeli. Dobar tek!
Riža s tri vrste sira - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižu s tri vrste sira. - riža (parboiled), dimljeni sir (punomasnog), sir gouda, parmezan (naribanog), jaje, maslac, muškatni oraščić (naribanog), sol, bijeli papar, Jaja umutimo, punomasni sir naribamo, a dimljeni narežemo na tanke kriške. ; U vrelu i posoljenu vodu dodamo rižu i kuhamo ju 15 minuta. ; Za to vrijeme vatrostalnu posudu premažemo manjim dijelom maslaca. ; Kad riža upije vodu od kuhanja, lonac maknemo s vatre, a rižu začinimo muškatnim oraščićem i bijelim paprom, te dobro promiješamo. ; Zatim polovicu riže rasporedimo u vatrostalnu posudu, posipamo ju naribanim sirom, prekrijemo kriškama dimljenog sira, posipamo manjim dijelom parmezana i prekrijemo preostalom rižom. ; Potom u zdjelicu s umućenim jajima dodamo preostali parmezan i izmiješamo sastojke. ; Dobivenu smjesu rasporedimo preko riže, preko svega stavimo prostale komadiće maslaca i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-15 minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Jaja umutimo, punomasni sir naribamo, a dimljeni narežemo na tanke kriške.
- U vrelu i posoljenu vodu dodamo rižu i kuhamo ju 15 minuta.
- Za to vrijeme vatrostalnu posudu premažemo manjim dijelom maslaca.
- Kad riža upije vodu od kuhanja, lonac maknemo s vatre, a rižu začinimo muškatnim oraščićem i bijelim paprom, te dobro promiješamo.
- Zatim polovicu riže rasporedimo u vatrostalnu posudu, posipamo ju naribanim sirom, prekrijemo kriškama dimljenog sira, posipamo manjim dijelom parmezana i prekrijemo preostalom rižom.
- Potom u zdjelicu s umućenim jajima dodamo preostali parmezan i izmiješamo sastojke.
- Dobivenu smjesu rasporedimo preko riže, preko svega stavimo prostale komadiće maslaca i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-15 minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept: Votes: 52 Rating: 4.69 You: Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> | |
Vrijeme pripreme:45minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
riža s ricottom i vrhnjem,
Jela koja su danas popularna:
Slatka peciva s grožđicama i šafranom
Votes: 52
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
190 min
Almo Čatlak
Rižoto s mladim bobom i morskim kozicama
Votes: 27
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 45
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Fileti grdobine u panceti
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Pašteta od guščje jetre
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Pikantni pekarski krumpir s umakom od aromatizirane rajčice
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Pečeno-kuhana juneća rebra iz pećnice s pikantnim umakom
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
210 min
Almo Čatlak
Sipice iz padele (tave)
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Hot dog u slatko-kiselom umaku
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Fina Malinić
Tjestenina sa sušenim rajčicama, rukolom i bosiljkom
Votes: 53
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Shiitake gljive sa svježim zelenim rezancima
Votes: 54
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)