- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Rizi bizi
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rizi bizi.
Poznato i ukusno jelo koje svi vole, koje može biti glavni obrok ili može biti posluženo kao prilog skoro svakom jelu.
Rizi bizi - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rizi bizi. - grašak (iz konzerve), riža (parboiled), maslac, luk, povrtna juha iz kocke, ulje, sol, bijeli papar, U loncu, na mješavinu maslaca i maslinovog ulja dodamo sjeckani luk, posolimo i pržimo ga na laganoj vatri dok ne omekša. Zatim dodamo rižu, prstohvat bijelog papra i kratko pržimo. Potom ulijemo povrtni temeljac i ostavimo da zavrije. ; Kada zavrije smanjimo vatru, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 10 minuta. ; Zatim umiješamo grašak iz konzerve, malo maslinovog ulja, poklopimo i ostavimo pet minuta, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- grašak, 160 g iz konzerve
- riža, 280 g parboiled
- maslac, 1 žlica
- luk, 1/2 glavice
- povrtna juha iz kocke, 600 ml
- ulje
- sol
- bijeli papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U loncu, na mješavinu maslaca i maslinovog ulja dodamo sjeckani luk, posolimo i pržimo ga na laganoj vatri dok ne omekša. Zatim dodamo rižu, prstohvat bijelog papra i kratko pržimo. Potom ulijemo povrtni temeljac i ostavimo da zavrije.
- Kada zavrije smanjimo vatru, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 10 minuta.
- Zatim umiješamo grašak iz konzerve, malo maslinovog ulja, poklopimo i ostavimo pet minuta, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |