Rižoto na milanski način

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Rižoto na milanski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto na milanski način.

Kad pripravite ovaj milanski specijalitet to sigurno neće biti prvi i zadnji put. Ovaj rižoto lako će nadomjestiti juhu kao predjelo mesnom ručku ili večeri. Šafran daje jelu bogati okus i miris. Uživajte!

Rižoto na milanski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto na milanski način. - riža, goveđa moždina, maslac, luk, parmezan (ribanog), šafran, bijelo vino (suho), temeljac mesne juhe (više ili manje po potrebi), maslinovo ulje, sol i papar, Goveđu moždinu izvadimo iz kosti i sitno nasjeckamo. ; U loncu za kuhanje rastopimo polovicu maslaca, dodamo sitno kosani luk, goveđu moždinu te malo soli i papra. ; Kada luk dobije zlatno žutu boju dodamo rižu, bijelo vino te pustimo da vino ispari. ; Ostavimo nekoliko minuta pirjati, a zatim malo po malo uz stalno miješanje dolijevamo vruću juhu. ; Na polovici kuhanja dodajemo šafran pomiješan sa malo juhe. ; Skinemo rižoto sa vatre dok nije sasvim suh, dodamo preostali maslac i ribani parmezan. ; Ostavimo da stoji poklopljen, sa strane, nekoliko minuta da se sastojci prožmu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Goveđu moždinu izvadimo iz kosti i sitno nasjeckamo.
  2. U loncu za kuhanje rastopimo polovicu maslaca, dodamo sitno kosani luk, goveđu moždinu te malo soli i papra.
  3. Kada luk dobije zlatno žutu boju dodamo rižu, bijelo vino te pustimo da vino ispari.
  4. Ostavimo nekoliko minuta pirjati, a zatim malo po malo uz stalno miješanje dolijevamo vruću juhu.
  5. Na polovici kuhanja dodajemo šafran pomiješan sa malo juhe.
  6. Skinemo rižoto sa vatre dok nije sasvim suh, dodamo preostali maslac i ribani parmezan.
  7. Ostavimo da stoji poklopljen, sa strane, nekoliko minuta da se sastojci prožmu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 27
Rating: 4.59
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: