Rižoto od školjaka i maslina – U našem video receptu saznajte kako pripremiti ukusni rižoto od školjaka i maslina. – riža, školjke ((vrste po izboru)), masline (crnih), losos (dimljenog), bijelo vino, rajčica, ružmarin, češnjak, peršin, limun, kapare, maslinovo ulje, sol, papar, Tupom stranom noža ostružemo sve priljepke s vanjske strane školjaka, odvojimo im dlakavu „bradu“ sa spoja i pod mlazom hladne vode svaku školjku još jednom dobro isperemo. ; U tavu na vruće maslinovo ulje dodamo nasjeckani češnjak, posolimo i čim zamiriše, dodamo ugrubo nasjeckane kapare i podlijemo bijelim vinom. ; Kada se količina smanji, dodamo školjke, nasjeckani peršin te pričekamo da se sve školjke otvore. ; Zatim dodamo nasjeckanu rajčicu, na trakice narezan filet lososa i prepolovljene masline. ; Pirjamo još dvije minute, začinimo paprom te dodamo ispranu rižu za rižoto i nekoliko koluta limuna. ; Kuhamo na laganoj vatri, uz stalno miješanje, postupno dodajući vruću vodu, do željene tvrdoće riže.; – Aromu ovog rižota stvara spoj školjaka i maslina. Vongole, dagnje, dondole, mušule, kapešante i jakobove kapice, po dvije ili više vrsta školjaka zajedno, uz dimljenog lososa, ružmarin, češnjak, limun, kapare, masline… Ovo bogatstvo sastojaka obogatit će dan i onome tko će kuhati, i onome koji će uživati u ovoj prekrasnoj morskoj rapsodiji okusa i mirisa.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Rižoto od školjaka i maslina – U našem video receptu saznajte kako pripremiti ukusni rižoto od školjaka i maslina. – riža, školjke ((vrste po izboru)), masline (crnih), losos (dimljenog), bijelo vino, rajčica, ružmarin, češnjak, peršin, limun, kapare, maslinovo ulje, sol, papar, Tupom stranom noža ostružemo sve priljepke s vanjske strane školjaka, odvojimo im dlakavu „bradu“ sa spoja i pod mlazom hladne vode svaku školjku još jednom dobro isperemo. ; U tavu na vruće maslinovo ulje dodamo nasjeckani češnjak, posolimo i čim zamiriše, dodamo ugrubo nasjeckane kapare i podlijemo bijelim vinom. ; Kada se količina smanji, dodamo školjke, nasjeckani peršin te pričekamo da se sve školjke otvore. ; Zatim dodamo nasjeckanu rajčicu, na trakice narezan filet lososa i prepolovljene masline. ; Pirjamo još dvije minute, začinimo paprom te dodamo ispranu rižu za rižoto i nekoliko koluta limuna. ; Kuhamo na laganoj vatri, uz stalno miješanje, postupno dodajući vruću vodu, do željene tvrdoće riže.; -</div>
Rižoto od školjaka i maslina
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ukusni rižoto od školjaka i maslina.
Aromu ovog rižota stvara spoj školjaka i maslina. Vongole, dagnje, dondole, mušule, kapešante i jakobove kapice, po dvije ili više vrsta školjaka zajedno, uz dimljenog lososa, ružmarin, češnjak, limun, kapare, masline... Ovo bogatstvo sastojaka obogatit će dan i onome tko će kuhati, i onome koji će uživati u ovoj prekrasnoj morskoj rapsodiji okusa i mirisa.
Rižoto od školjaka i maslina - U našem video receptu saznajte kako pripremiti ukusni rižoto od školjaka i maslina. - riža, školjke ((vrste po izboru)), masline (crnih), losos (dimljenog), bijelo vino, rajčica, ružmarin, češnjak, peršin, limun, kapare, maslinovo ulje, sol, papar, Tupom stranom noža ostružemo sve priljepke s vanjske strane školjaka, odvojimo im dlakavu „bradu“ sa spoja i pod mlazom hladne vode svaku školjku još jednom dobro isperemo. ; U tavu na vruće maslinovo ulje dodamo nasjeckani češnjak, posolimo i čim zamiriše, dodamo ugrubo nasjeckane kapare i podlijemo bijelim vinom. ; Kada se količina smanji, dodamo školjke, nasjeckani peršin te pričekamo da se sve školjke otvore. ; Zatim dodamo nasjeckanu rajčicu, na trakice narezan filet lososa i prepolovljene masline. ; Pirjamo još dvije minute, začinimo paprom te dodamo ispranu rižu za rižoto i nekoliko koluta limuna. ; Kuhamo na laganoj vatri, uz stalno miješanje, postupno dodajući vruću vodu, do željene tvrdoće riže.; -
Tupom stranom noža ostružemo sve priljepke s vanjske strane školjaka, odvojimo im dlakavu „bradu“ sa spoja i pod mlazom hladne vode svaku školjku još jednom dobro isperemo.
U tavu na vruće maslinovo ulje dodamo nasjeckani češnjak, posolimo i čim zamiriše, dodamo ugrubo nasjeckane kapare i podlijemo bijelim vinom.
Kada se količina smanji, dodamo školjke, nasjeckani peršin te pričekamo da se sve školjke otvore.
Zatim dodamo nasjeckanu rajčicu, na trakice narezan filet lososa i prepolovljene masline.
Pirjamo još dvije minute, začinimo paprom te dodamo ispranu rižu za rižoto i nekoliko koluta limuna.
Kuhamo na laganoj vatri, uz stalno miješanje, postupno dodajući vruću vodu, do željene tvrdoće riže.