- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Rižoto od vrganja
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto od vrganja.
Već i vrapci na grani znaju da su gljive toliko zahvalna namirnica da ih se može kombinirati s gotovo svim. Stoga ne čudi da se tako fino slažu s neutralnom namirnicom poput riže s kojom će Vam u ovoj neodoljivoj kombinaciji donijeti pravi gastro užitak.
Rižoto od vrganja - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto od vrganja. - riža, vrganji, maslac, luk, vrganji (sušenih i mljevenih), majčina dušica, povrtni temeljac (iz kocke), maslinovo ulje, peršin, sol i papar, U lonac ulijemo povrtni temeljac i kada zavrije, ostavimo da kuha na laganoj vatri. Vrganje očistimo, očetkamo i narežemo na ploške debljine jednog cm. ; U zasebnom loncu rastopimo maslac, dodamo vrganje, te ih na laganoj vatri pržimo 1-2 minute, odnosno, dok malo ne omekšaju. ; Pržene vrganje izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, začinimo solju i paprom, dodamo sušene mljevene vrganje, te na laganoj vatri pržimo dok luk malo ne omekša. ; Zatim u lonac dodamo ispranu i ocijeđenu rižu, te je kratko pržimo da upije malo masnoće.; Potom na rižu, postupno i uz stalno miješanje, dolijevamo vrući povrtni temeljac i na taj način je kuhamo do željene tvrdoće. ; Na pola kuhanja (po prilici 10 minuta) dodamo majčinu dušicu, po potrebi začinimo solju i paprom i kuhamo dalje. ; Pred kraj kuhanja u rižu dodamo popržene vrganje, ulijemo 50 ml maslinovog ulja, sve zajedno nježno promiješamo, poklopimo i ostavimo da rižoto odstoji četiri do pet minuta. ; Gotov rižoto poslužimo na tanjure i ukrasimo svježim listićima peršina.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- riža, 300 g
- vrganji, 200 g
- maslac, 40 g
- luk, 1 glavica
- vrganji, 10 g sušenih i mljevenih
- majčina dušica, 1/2 žličice
- povrtni temeljac, 1.5 l iz kocke
- maslinovo ulje
- peršin
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac ulijemo povrtni temeljac i kada zavrije, ostavimo da kuha na laganoj vatri. Vrganje očistimo, očetkamo i narežemo na ploške debljine jednog cm.
- U zasebnom loncu rastopimo maslac, dodamo vrganje, te ih na laganoj vatri pržimo 1-2 minute, odnosno, dok malo ne omekšaju.
- Pržene vrganje izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, začinimo solju i paprom, dodamo sušene mljevene vrganje, te na laganoj vatri pržimo dok luk malo ne omekša.
- Zatim u lonac dodamo ispranu i ocijeđenu rižu, te je kratko pržimo da upije malo masnoće.
- Potom na rižu, postupno i uz stalno miješanje, dolijevamo vrući povrtni temeljac i na taj način je kuhamo do željene tvrdoće.
- Na pola kuhanja (po prilici 10 minuta) dodamo majčinu dušicu, po potrebi začinimo solju i paprom i kuhamo dalje.
- Pred kraj kuhanja u rižu dodamo popržene vrganje, ulijemo 50 ml maslinovog ulja, sve zajedno nježno promiješamo, poklopimo i ostavimo da rižoto odstoji četiri do pet minuta.
- Gotov rižoto poslužimo na tanjure i ukrasimo svježim listićima peršina.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |