- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Rižoto od vrganja – U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s vrganjima. – riža, vrganji (sušenih), luk, bijelo vino (suhog), peršin (sjeckani), povrtni dodatak jelima, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Sušene vrganje stavimo u zdjelu s vodom i ostavimo ih da se namaču jedan sat. ; Namočene vrganje ocijedimo, narežemo na komade, vodu sačuvamo, a luk nasjeckamo. ; U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok malo ne omekša. Zatim dodamo narezane vrganje, promiješamo, te i njih pržimo povremeno miješajući. ; Nakon jedne minute prženja ulijemo bijelo vino, izmiješamo sastojke i pričekamo da vino napola ispari. ; Potom dodamo rižu, dobro promiješamo sastojke i sve zajedno kratko pržimo dalje. ; Kad riža upije tekućinu, prelijemo ju s malo vode u kojoj su se namakali vrganji i povremeno miješajući kuhamo dok riža ne upije tekućinu. ; Zatim rižu začinimo povrtnim dodatkom jelima i nastavimo je kuhati stalno miješajući i podlijevajući vrelom vodom, do željene tvrdoće. ; Nakon 15-ak minuta kuhanja, rižoto maknemo s vatre, prelijemo ga s malo maslinovog ulja, dodamo sjeckani peršin, promiješamo, poklopimo i ostavimo da odstoji tri, četiri minute. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Vrganji su namirnica koja ima široku primjenu. S njima možemo pripremati fritaje, razne umake, pirjati ih itd. Mogu se koristiti svježi i sušeni. Ali možemo napraviti i rižoto, i to ne bilo kakav, već šampiona među rižotima!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Rižoto od vrganja – U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s vrganjima. – riža, vrganji (sušenih), luk, bijelo vino (suhog), peršin (sjeckani), povrtni dodatak jelima, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Sušene vrganje stavimo u zdjelu s vodom i ostavimo ih da se namaču jedan sat. ; Namočene vrganje ocijedimo, narežemo na komade, vodu sačuvamo, a luk nasjeckamo. ; U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok malo ne omekša. Zatim dodamo narezane vrganje, promiješamo, te i njih pržimo povremeno miješajući. ; Nakon jedne minute prženja ulijemo bijelo vino, izmiješamo sastojke i pričekamo da vino napola ispari. ; Potom dodamo rižu, dobro promiješamo sastojke i sve zajedno kratko pržimo dalje. ; Kad riža upije tekućinu, prelijemo ju s malo vode u kojoj su se namakali vrganji i povremeno miješajući kuhamo dok riža ne upije tekućinu. ; Zatim rižu začinimo povrtnim dodatkom jelima i nastavimo je kuhati stalno miješajući i podlijevajući vrelom vodom, do željene tvrdoće. ; Nakon 15-ak minuta kuhanja, rižoto maknemo s vatre, prelijemo ga s malo maslinovog ulja, dodamo sjeckani peršin, promiješamo, poklopimo i ostavimo da odstoji tri, četiri minute. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Rižoto od vrganja
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s vrganjima.
Vrganji su namirnica koja ima široku primjenu. S njima možemo pripremati fritaje, razne umake, pirjati ih itd. Mogu se koristiti svježi i sušeni. Ali možemo napraviti i rižoto, i to ne bilo kakav, već šampiona među rižotima!
Rižoto od vrganja - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s vrganjima. - riža, vrganji (sušenih), luk, bijelo vino (suhog), peršin (sjeckani), povrtni dodatak jelima, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Sušene vrganje stavimo u zdjelu s vodom i ostavimo ih da se namaču jedan sat. ; Namočene vrganje ocijedimo, narežemo na komade, vodu sačuvamo, a luk nasjeckamo. ; U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok malo ne omekša. Zatim dodamo narezane vrganje, promiješamo, te i njih pržimo povremeno miješajući. ; Nakon jedne minute prženja ulijemo bijelo vino, izmiješamo sastojke i pričekamo da vino napola ispari. ; Potom dodamo rižu, dobro promiješamo sastojke i sve zajedno kratko pržimo dalje. ; Kad riža upije tekućinu, prelijemo ju s malo vode u kojoj su se namakali vrganji i povremeno miješajući kuhamo dok riža ne upije tekućinu. ; Zatim rižu začinimo povrtnim dodatkom jelima i nastavimo je kuhati stalno miješajući i podlijevajući vrelom vodom, do željene tvrdoće. ; Nakon 15-ak minuta kuhanja, rižoto maknemo s vatre, prelijemo ga s malo maslinovog ulja, dodamo sjeckani peršin, promiješamo, poklopimo i ostavimo da odstoji tri, četiri minute. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Sušene vrganje stavimo u zdjelu s vodom i ostavimo ih da se namaču jedan sat.
- Namočene vrganje ocijedimo, narežemo na komade, vodu sačuvamo, a luk nasjeckamo.
- U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok malo ne omekša. Zatim dodamo narezane vrganje, promiješamo, te i njih pržimo povremeno miješajući.
- Nakon jedne minute prženja ulijemo bijelo vino, izmiješamo sastojke i pričekamo da vino napola ispari.
- Potom dodamo rižu, dobro promiješamo sastojke i sve zajedno kratko pržimo dalje.
- Kad riža upije tekućinu, prelijemo ju s malo vode u kojoj su se namakali vrganji i povremeno miješajući kuhamo dok riža ne upije tekućinu.
- Zatim rižu začinimo povrtnim dodatkom jelima i nastavimo je kuhati stalno miješajući i podlijevajući vrelom vodom, do željene tvrdoće.
- Nakon 15-ak minuta kuhanja, rižoto maknemo s vatre, prelijemo ga s malo maslinovog ulja, dodamo sjeckani peršin, promiješamo, poklopimo i ostavimo da odstoji tri, četiri minute.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 75
Rating: 4.45
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:40minuta |
|