- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Rižoto s bakalarom na bijelo i rukolom – U našem video receptu saznajte kako pripremti rižoto s bakalarom na bijelo i rukolom. – riža, maslac, luk, bijelo vino (suhog), povrtni temeljac, parmezan, namaz od bakalara, rukola, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Luk nasjeckamo, a parmezan naribamo na fini ribež. ; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na laganoj vatri. ; Nakon 2-3 minute dodamo rižu i pržimo ju, stalno miješajući, na srednje jakoj vatri 1-2 minute, da upije dio masnoće. ; Zatim ulijemo bijelo vino, promiješamo i čim riža upije vino, nastavimo ju kuhati na srednje jakoj vatri, stalno miješajući i podlijevajući juhom, do željene tvrdoće. ; Nakon 15-ak minuta kuhanja umiješamo namaz od bakalara, lonac maknemo s vatre, dodamo rukolu, naribani parmezan i maslac te izmiješamo sastojke. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Ulov bakalara svake godine raste te se njegova količina u moru smanjuje. Zbog toga su sve glasniji zahtjevi za ograničenjem njegova ulova, stoga požurimo pripremiti ovaj recept i uživati u njemu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Rižoto s bakalarom na bijelo i rukolom – U našem video receptu saznajte kako pripremti rižoto s bakalarom na bijelo i rukolom. – riža, maslac, luk, bijelo vino (suhog), povrtni temeljac, parmezan, namaz od bakalara, rukola, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Luk nasjeckamo, a parmezan naribamo na fini ribež. ; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na laganoj vatri. ; Nakon 2-3 minute dodamo rižu i pržimo ju, stalno miješajući, na srednje jakoj vatri 1-2 minute, da upije dio masnoće. ; Zatim ulijemo bijelo vino, promiješamo i čim riža upije vino, nastavimo ju kuhati na srednje jakoj vatri, stalno miješajući i podlijevajući juhom, do željene tvrdoće. ; Nakon 15-ak minuta kuhanja umiješamo namaz od bakalara, lonac maknemo s vatre, dodamo rukolu, naribani parmezan i maslac te izmiješamo sastojke. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Rižoto s bakalarom na bijelo i rukolom
U našem video receptu saznajte kako pripremti rižoto s bakalarom na bijelo i rukolom.
Ulov bakalara svake godine raste te se njegova količina u moru smanjuje. Zbog toga su sve glasniji zahtjevi za ograničenjem njegova ulova, stoga požurimo pripremiti ovaj recept i uživati u njemu.
Rižoto s bakalarom na bijelo i rukolom - U našem video receptu saznajte kako pripremti rižoto s bakalarom na bijelo i rukolom. - riža, maslac, luk, bijelo vino (suhog), povrtni temeljac, parmezan, namaz od bakalara, rukola, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Luk nasjeckamo, a parmezan naribamo na fini ribež. ; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na laganoj vatri. ; Nakon 2-3 minute dodamo rižu i pržimo ju, stalno miješajući, na srednje jakoj vatri 1-2 minute, da upije dio masnoće. ; Zatim ulijemo bijelo vino, promiješamo i čim riža upije vino, nastavimo ju kuhati na srednje jakoj vatri, stalno miješajući i podlijevajući juhom, do željene tvrdoće. ; Nakon 15-ak minuta kuhanja umiješamo namaz od bakalara, lonac maknemo s vatre, dodamo rukolu, naribani parmezan i maslac te izmiješamo sastojke. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Luk nasjeckamo, a parmezan naribamo na fini ribež.
- U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na laganoj vatri.
- Nakon 2-3 minute dodamo rižu i pržimo ju, stalno miješajući, na srednje jakoj vatri 1-2 minute, da upije dio masnoće.
- Zatim ulijemo bijelo vino, promiješamo i čim riža upije vino, nastavimo ju kuhati na srednje jakoj vatri, stalno miješajući i podlijevajući juhom, do željene tvrdoće.
- Nakon 15-ak minuta kuhanja umiješamo namaz od bakalara, lonac maknemo s vatre, dodamo rukolu, naribani parmezan i maslac te izmiješamo sastojke.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 50
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta |
|