- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Rižoto s bundevom i gljivama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s bundevom i gljivama.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- muškatna bundeva, 400 g
- maslac, 40 g
- luk, 1 glavica
- riža, 300 g
- bijelo vino, 120 ml suho
- češnjak, 1 režanj
- vrganji, 300 g
- dimljeni sir, 100 g
- cimet, 1/2 žličice u prahu
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Muškatnu bundevu očistimo tako da joj odrežemo gornji i donji dio, nožem ju ogulimo i žlicom joj izvadimo mekani dio. Zatim muškatnu bundevu narežemo na kockice veličine poprilici 1.5 cm.
- Sada nasjeckamo luk, dodamo ga u tavu na ugrijano ulje i posolimo. Na luk odmah zatim dodamo narezanu bundevu i sastojke miješajući pirjamo na srednje jakoj vatri.
- Kada je luk omekšao preko sastojaka stavimo rižu i po potrebi ulijemo ulje. Miješajući kratko propržimo i rižu, a nakon poprilici 2 minute češnjak narežemo na listiće i dodamo ga u tavu.
- Čim češnjak počne puštati miris u lonac ulijemo suho bijelo vino, začinimo muškatnim oraščićem i posolimo.
- Kada riža počne upijati tekućinu rižoto nastavimo kuhati podlijevajući temeljcem i stalno miješajući. Rižoto kuhamo dok riža ne postane aldente.
- Nakon poprilici 10 minuta kuhanja, narežemo vrganje i dodamo ih u rižu. Nakon 20 minuta kuhanja ugasimo vatru i rižotu dodamo kockice maslaca.
- Zatim dimljenom siru skinemo koricu, mekani dio naribamo preko rižota i nježno umiješamo. Zatim lonac poklopimo i ostavimo 2-3 minute da odstoji.
- Nakon tri minute jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |