- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Rižoto s bundevom i vrganjima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s bundevom i vrganjima. – muškatna bundeva, maslac, luk, riža, bijelo vino (suhog), češnjak, vrganji, dimljeni sir, cimet (u prahu), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Bundevi skinemo koru, očistimo srednji dio s košticama, narežemo ju na kockice i stavimo kuhati u lonac s vrelom i posoljenom vodom. ; Za to vrijeme dimljeni sir naribamo, a luk nasjeckamo. Nakon 15-ak minuta kuhanja kockice bundeve ocijedimo i ispasiramo, a vodu od kuhanja sačuvamo. ; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo ga na srednje jakoj vatri 2-3 minute. Zatim dodamo rižu i kratko ju pržimo, stalno miješajući. ; Nakon 1-2 minute u lonac protisnemo češnjak i čim češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino, podlijemo s malo tekućine od kuhanja bundeve i kuhamo, povremeno podlijevajući tekućinom i miješajući, 20-ak minuta. ; Pet minuta prije kraja kuhanja riže u ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo narezane vrganje, začinimo ih solju i paprom te pržimo 3-4 minute povremeno miješajući. ; Na kraju u lonac s rižom dodamo pasiranu bundevu, cimet u prahu, naribani sir i dobro izmiješamo sastojke. ; Potom dodamo polovicu vrganja i nježno izmiješamo. ; Rižoto premjestimo na pladanj za posluživanje, preko njega rasporedimo preostale vrganje, pokapamo s malo masnoće od prženja vrganja i poslužimo.
; – Biljka bundeva potječe iz Meksika, zahvaljujući Španjolcima prenijeta je u Europu, a zahvaljujući ovom videu možete naučiti kako se sprema ukusan rižoto s bundevom i vrganjima.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Rižoto s bundevom i vrganjima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s bundevom i vrganjima. – muškatna bundeva, maslac, luk, riža, bijelo vino (suhog), češnjak, vrganji, dimljeni sir, cimet (u prahu), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Bundevi skinemo koru, očistimo srednji dio s košticama, narežemo ju na kockice i stavimo kuhati u lonac s vrelom i posoljenom vodom. ; Za to vrijeme dimljeni sir naribamo, a luk nasjeckamo. Nakon 15-ak minuta kuhanja kockice bundeve ocijedimo i ispasiramo, a vodu od kuhanja sačuvamo. ; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo ga na srednje jakoj vatri 2-3 minute. Zatim dodamo rižu i kratko ju pržimo, stalno miješajući. ; Nakon 1-2 minute u lonac protisnemo češnjak i čim češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino, podlijemo s malo tekućine od kuhanja bundeve i kuhamo, povremeno podlijevajući tekućinom i miješajući, 20-ak minuta. ; Pet minuta prije kraja kuhanja riže u ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo narezane vrganje, začinimo ih solju i paprom te pržimo 3-4 minute povremeno miješajući. ; Na kraju u lonac s rižom dodamo pasiranu bundevu, cimet u prahu, naribani sir i dobro izmiješamo sastojke. ; Potom dodamo polovicu vrganja i nježno izmiješamo. ; Rižoto premjestimo na pladanj za posluživanje, preko njega rasporedimo preostale vrganje, pokapamo s malo masnoće od prženja vrganja i poslužimo.
; -</div>
Rižoto s bundevom i vrganjima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s bundevom i vrganjima.
Biljka bundeva potječe iz Meksika, zahvaljujući Španjolcima prenijeta je u Europu, a zahvaljujući ovom videu možete naučiti kako se sprema ukusan rižoto s bundevom i vrganjima.
Rižoto s bundevom i vrganjima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s bundevom i vrganjima. - muškatna bundeva, maslac, luk, riža, bijelo vino (suhog), češnjak, vrganji, dimljeni sir, cimet (u prahu), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Bundevi skinemo koru, očistimo srednji dio s košticama, narežemo ju na kockice i stavimo kuhati u lonac s vrelom i posoljenom vodom. ; Za to vrijeme dimljeni sir naribamo, a luk nasjeckamo. Nakon 15-ak minuta kuhanja kockice bundeve ocijedimo i ispasiramo, a vodu od kuhanja sačuvamo. ; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo ga na srednje jakoj vatri 2-3 minute. Zatim dodamo rižu i kratko ju pržimo, stalno miješajući. ; Nakon 1-2 minute u lonac protisnemo češnjak i čim češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino, podlijemo s malo tekućine od kuhanja bundeve i kuhamo, povremeno podlijevajući tekućinom i miješajući, 20-ak minuta. ; Pet minuta prije kraja kuhanja riže u ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo narezane vrganje, začinimo ih solju i paprom te pržimo 3-4 minute povremeno miješajući. ; Na kraju u lonac s rižom dodamo pasiranu bundevu, cimet u prahu, naribani sir i dobro izmiješamo sastojke. ; Potom dodamo polovicu vrganja i nježno izmiješamo. ; Rižoto premjestimo na pladanj za posluživanje, preko njega rasporedimo preostale vrganje, pokapamo s malo masnoće od prženja vrganja i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Bundevi skinemo koru, očistimo srednji dio s košticama, narežemo ju na kockice i stavimo kuhati u lonac s vrelom i posoljenom vodom.
- Za to vrijeme dimljeni sir naribamo, a luk nasjeckamo. Nakon 15-ak minuta kuhanja kockice bundeve ocijedimo i ispasiramo, a vodu od kuhanja sačuvamo.
- U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo ga na srednje jakoj vatri 2-3 minute. Zatim dodamo rižu i kratko ju pržimo, stalno miješajući.
- Nakon 1-2 minute u lonac protisnemo češnjak i čim češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino, podlijemo s malo tekućine od kuhanja bundeve i kuhamo, povremeno podlijevajući tekućinom i miješajući, 20-ak minuta.
- Pet minuta prije kraja kuhanja riže u ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
- Zatim dodamo narezane vrganje, začinimo ih solju i paprom te pržimo 3-4 minute povremeno miješajući.
- Na kraju u lonac s rižom dodamo pasiranu bundevu, cimet u prahu, naribani sir i dobro izmiješamo sastojke.
- Potom dodamo polovicu vrganja i nježno izmiješamo.
- Rižoto premjestimo na pladanj za posluživanje, preko njega rasporedimo preostale vrganje, pokapamo s malo masnoće od prženja vrganja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 62
Rating: 4.52
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:60minuta |
|