- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Rižoto s crvenim radičem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s crvenim radičem.
Ukusan i zdrav obrok, kojem poseban okus daju crveni radič i crno vino, svakako treba probati. Ako ste ljubitelj rižota, ovo je pravi recept za vas, a ako niste onda ćete sigurno postati.
Rižoto s crvenim radičem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s crvenim radičem. - riža (za rižoto), crveni radič, luk, češnjak, crno vino, povrtni temeljac, parmezan (naribanog), maslac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, U tavu, na zagrijano maslinovo ulje, dodamo pola glavice radiča narezanog na kriške i pržimo sa svake strane jednu minutu, da omekša, te maknemo s vatre. ; U lonac, na zagrijano maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, posolimo i pržimo na laganoj vatri dok povrće ne omekša. ; Zatim dodamo rižu i kratko pržimo da upije dio masnoće. ; Potom ulijemo crno vino i kuhamo na laganoj vatri. Kada riža počne upijati vino, po potrebi dolijevamo vrelu juhu i mješajući kuhamo 15-ak minuta ili do željene tvrdoće. ; Pred kraj kuhanja dodamo preostali radič narezan na trakice, promiješamo i ugasimo vatru. ; Zatim dodamo maslac, promiješamo da se rastopi, posipamo naribanim parmezanom i još jednom promiješamo. ; Gotov rižoto stavimo u tanjure, svaki ukrasimo prženom kriškom radiča i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- riža, 250 g za rižoto
- crveni radič, 1 glavica
- luk, 1 glavica
- češnjak, 2 režnja
- crno vino, 250 ml
- povrtni temeljac, 750 ml
- parmezan, 50 g naribanog
- maslac, 20 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U tavu, na zagrijano maslinovo ulje, dodamo pola glavice radiča narezanog na kriške i pržimo sa svake strane jednu minutu, da omekša, te maknemo s vatre.
- U lonac, na zagrijano maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, posolimo i pržimo na laganoj vatri dok povrće ne omekša.
- Zatim dodamo rižu i kratko pržimo da upije dio masnoće.
- Potom ulijemo crno vino i kuhamo na laganoj vatri. Kada riža počne upijati vino, po potrebi dolijevamo vrelu juhu i mješajući kuhamo 15-ak minuta ili do željene tvrdoće.
- Pred kraj kuhanja dodamo preostali radič narezan na trakice, promiješamo i ugasimo vatru.
- Zatim dodamo maslac, promiješamo da se rastopi, posipamo naribanim parmezanom i još jednom promiješamo.
- Gotov rižoto stavimo u tanjure, svaki ukrasimo prženom kriškom radiča i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |