- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Rižoto s divljim šparogama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s divljim šparogama.
Činjenica jest da je hrvatski jezik složeniji i bogatiji od mnogih drugih jezika, međutim, čak i u našem dragom hrvatskom jeziku teško je pronaći riječi kojima bi mogli opisati divotu ovog ukusnog rižota.
Rižoto s divljim šparogama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s divljim šparogama. - šparoge (divljih), riža, povrtni temeljac, češnjak, mileram, maslinovo ulje, sol i papar, Divlje šparoge operemo, odstranimo donji drvenasti dio, a mekani dio stabljike s vršcima izlomimo na kraće komade (cca. 3 cm). ; U zasebnom loncu, na ugrijano maslinovo ulje protisnemo češnjak i čim zamiriše, dodamo opranu i ocijeđenu rižu, te kratko pržimo da riža upije malo masnoće. ; Zatim na rižu postepeno i uz stalno miješanje dolijevamo vreli povrtni temeljac i na taj način je kuhamo do željene tvrdoće odnosno dok se ne skuha. ; Na pola kuhanja u rižu dodamo pripremljene šparoge, začinimo po želji i kuhamo dalje. ; Kada je riža gotova, u zdjelici izmiješamo 50 ml maslinovog ulja i mileram, te sve zajedno umiješamo u rižu, poklopimo i ostavimo da odstoji 3-4 minute.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- šparoge, 800 g divljih
- riža, 350 g
- povrtni temeljac, 700 ml
- češnjak, 2 režnja
- mileram, 80 g
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Divlje šparoge operemo, odstranimo donji drvenasti dio, a mekani dio stabljike s vršcima izlomimo na kraće komade (cca. 3 cm).
- U zasebnom loncu, na ugrijano maslinovo ulje protisnemo češnjak i čim zamiriše, dodamo opranu i ocijeđenu rižu, te kratko pržimo da riža upije malo masnoće.
- Zatim na rižu postepeno i uz stalno miješanje dolijevamo vreli povrtni temeljac i na taj način je kuhamo do željene tvrdoće odnosno dok se ne skuha.
- Na pola kuhanja u rižu dodamo pripremljene šparoge, začinimo po želji i kuhamo dalje.
- Kada je riža gotova, u zdjelici izmiješamo 50 ml maslinovog ulja i mileram, te sve zajedno umiješamo u rižu, poklopimo i ostavimo da odstoji 3-4 minute.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |