- Almo Čatlak
- 150 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Rižoto s kuhanim jezikom boškarina
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s kuhanim jezikom boškarina.
Često se kuhanje svodi na nekoliko istih namirnica koje kombiniramo u različitim jelima. Možda je vrijeme da se ta praksa promijeni i da na svoj jelovnik uvedete i pokoju novinu. Današnji je rižoto odličan prvi korak u tom smjeru.
Rižoto s kuhanim jezikom boškarina - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s kuhanim jezikom boškarina. - boškarin, mrkva, korijen celera, luk, papar (crnog), lovorov list, riža (za rižoto), bijelo vino, maslac (s bijelim tartufom), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, U lonac stavimo oprani jezik boškarina, dodamo korjenasto povrće (mrkvu, korijen celera i glavicu luka), papar u zrnu, lovorov list, ulijemo hladnu vodu, posolimo, upalimo vatru i kada zavri na laganoj vatri kuhamo po prilici dva sata. ; Kuhani jezik ostavimo da se zajedno s juhom malo ohladi, zatim ga izvadimo iz juhe, ocijedimo, ogulimo (odstranimo kožicu) i narežemo na kockice. Juhu procijedimo i stavimo iznad lagane vatre da kuha. ; U zaseban lonac na ugrijano maslinovo ulje dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. Zatim dodamo rižu, te kratko miješamo kako bi upila dio masnoće. ; Potom u lonac ulijemo bijelo vino, promiješamo sastojke i rižoto kuhamo, stalno miješajući i povremeno ga podlijevajući vrelom juhom, do željene tvrdoće riže. ; Nakon 10-ak minuta kuhanja u rižoto umiješamo narezan jezik, začinimo paprom i kuhamo dalje podlijevajući juhom. ; Kada smo dobili željenu tvrdoću riže, u rižoto dodamo maslac s bijelim tartufom i malo maslinovog ulja, sve zajedno dobro izmiješamo, ugasimo vatru, poklopimo i ostavimo dvije, tri minute da se sastojci prožmu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- boškarin, 1/2 jezika
- mrkva, 100 g
- korijen celera, 100 g
- luk, 2 glavice
- papar, 5 - 6 zrna crnog
- lovorov list, 1
- riža, 300 g za rižoto
- bijelo vino, 200 ml
- maslac, 20 g s bijelim tartufom
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac stavimo oprani jezik boškarina, dodamo korjenasto povrće (mrkvu, korijen celera i glavicu luka), papar u zrnu, lovorov list, ulijemo hladnu vodu, posolimo, upalimo vatru i kada zavri na laganoj vatri kuhamo po prilici dva sata.
- Kuhani jezik ostavimo da se zajedno s juhom malo ohladi, zatim ga izvadimo iz juhe, ocijedimo, ogulimo (odstranimo kožicu) i narežemo na kockice. Juhu procijedimo i stavimo iznad lagane vatre da kuha.
- U zaseban lonac na ugrijano maslinovo ulje dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. Zatim dodamo rižu, te kratko miješamo kako bi upila dio masnoće.
- Potom u lonac ulijemo bijelo vino, promiješamo sastojke i rižoto kuhamo, stalno miješajući i povremeno ga podlijevajući vrelom juhom, do željene tvrdoće riže.
- Nakon 10-ak minuta kuhanja u rižoto umiješamo narezan jezik, začinimo paprom i kuhamo dalje podlijevajući juhom.
- Kada smo dobili željenu tvrdoću riže, u rižoto dodamo maslac s bijelim tartufom i malo maslinovog ulja, sve zajedno dobro izmiješamo, ugasimo vatru, poklopimo i ostavimo dvije, tri minute da se sastojci prožmu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:150minuta |