Rižoto s kuhanim jezikom boškarina

 • 150 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Jelo sadrži meso
Rižoto s kuhanim jezikom boškarina
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s kuhanim jezikom boškarina.

Često se kuhanje svodi na nekoliko istih namirnica koje kombiniramo u različitim jelima. Možda je vrijeme da se ta praksa promijeni i da na svoj jelovnik uvedete i pokoju novinu. Današnji je rižoto odličan prvi korak u tom smjeru.

Rižoto s kuhanim jezikom boškarina - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s kuhanim jezikom boškarina. - boškarin, mrkva, korijen celera, luk, papar (crnog), lovorov list, riža (za rižoto), bijelo vino, maslac (s bijelim tartufom), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, U lonac stavimo oprani jezik boškarina, dodamo korjenasto povrće (mrkvu, korijen celera i glavicu luka), papar u zrnu, lovorov list, ulijemo hladnu vodu, posolimo, upalimo vatru i kada zavri na laganoj vatri kuhamo po prilici dva sata. ; Kuhani jezik ostavimo da se zajedno s juhom malo ohladi, zatim ga izvadimo iz juhe, ocijedimo, ogulimo (odstranimo kožicu) i narežemo na kockice. Juhu procijedimo i stavimo iznad lagane vatre da kuha. ; U zaseban lonac na ugrijano maslinovo ulje dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. Zatim dodamo rižu, te kratko miješamo kako bi upila dio masnoće. ; Potom u lonac ulijemo bijelo vino, promiješamo sastojke i rižoto kuhamo, stalno miješajući i povremeno ga podlijevajući vrelom juhom, do željene tvrdoće riže. ; Nakon 10-ak minuta kuhanja u rižoto umiješamo narezan jezik, začinimo paprom i kuhamo dalje podlijevajući juhom. ; Kada smo dobili željenu tvrdoću riže, u rižoto dodamo maslac s bijelim tartufom i malo maslinovog ulja, sve zajedno dobro izmiješamo, ugasimo vatru, poklopimo i ostavimo dvije, tri minute da se sastojci prožmu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. U lonac stavimo oprani jezik boškarina, dodamo korjenasto povrće (mrkvu, korijen celera i glavicu luka), papar u zrnu, lovorov list, ulijemo hladnu vodu, posolimo, upalimo vatru i kada zavri na laganoj vatri kuhamo po prilici dva sata.
 2. Kuhani jezik ostavimo da se zajedno s juhom malo ohladi, zatim ga izvadimo iz juhe, ocijedimo, ogulimo (odstranimo kožicu) i narežemo na kockice. Juhu procijedimo i stavimo iznad lagane vatre da kuha.
 3. U zaseban lonac na ugrijano maslinovo ulje dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. Zatim dodamo rižu, te kratko miješamo kako bi upila dio masnoće.
 4. Potom u lonac ulijemo bijelo vino, promiješamo sastojke i rižoto kuhamo, stalno miješajući i povremeno ga podlijevajući vrelom juhom, do željene tvrdoće riže.
 5. Nakon 10-ak minuta kuhanja u rižoto umiješamo narezan jezik, začinimo paprom i kuhamo dalje podlijevajući juhom.
 6. Kada smo dobili željenu tvrdoću riže, u rižoto dodamo maslac s bijelim tartufom i malo maslinovog ulja, sve zajedno dobro izmiješamo, ugasimo vatru, poklopimo i ostavimo dvije, tri minute da se sastojci prožmu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 24
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:150minuta

Najnovije zanimljivosti: