Rižoto s malvazijom i bijelim tartufom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s malvazijom i bijelim tartufom. – riža, bijelo vino (malvazije), ljutika, med s tartufom, češnjak, povrtni temeljac, maslac, parmezan (naribanog), maslinovo ulje s tartufom, tartufi (bijeli), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, bijeli papar, Ljutiku očistimo i nasjeckamo, a češnjak protisnemo. ; U lonac, na dvije-tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckanu ljutiku, protisnuti češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri dok luk malo ne omekša. ; Zatim ulijemo bijelo vino i kad zavri, kuhamo dok napola ne ispari. ; Potom dodamo med i rižu te miješajući pirjamo, a čim riža upije svu tekućinu, rižoto nastavimo kuhati povremeno podlijevajući povrtnom juhom. ; Kada smo dobili željenu tvrdoću riže, lonac maknemo s vatre, dodamo maslac i naribani parmezan, pokapamo maslinovim uljem s tartufima, začinimo bijelim paprom, dobro izmiješamo sastojke, poklopimo i ostavimo da rižoto odstoji nekoliko minuta. ; Gotovi rižoto rasporedimo na tanjure, preko njega naribamo svježi bijeli tartuf i poslužimo.
; – Rižoto s najpoznatijim obilježjima Istre, malvazijom i tartufom, zaista je nezaboravan izlet u kulinarske fantazije. Ako nam se i vi želite pridružiti na tom izletu, dobrodošli ste!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Rižoto s malvazijom i bijelim tartufom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s malvazijom i bijelim tartufom. – riža, bijelo vino (malvazije), ljutika, med s tartufom, češnjak, povrtni temeljac, maslac, parmezan (naribanog), maslinovo ulje s tartufom, tartufi (bijeli), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, bijeli papar, Ljutiku očistimo i nasjeckamo, a češnjak protisnemo. ; U lonac, na dvije-tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckanu ljutiku, protisnuti češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri dok luk malo ne omekša. ; Zatim ulijemo bijelo vino i kad zavri, kuhamo dok napola ne ispari. ; Potom dodamo med i rižu te miješajući pirjamo, a čim riža upije svu tekućinu, rižoto nastavimo kuhati povremeno podlijevajući povrtnom juhom. ; Kada smo dobili željenu tvrdoću riže, lonac maknemo s vatre, dodamo maslac i naribani parmezan, pokapamo maslinovim uljem s tartufima, začinimo bijelim paprom, dobro izmiješamo sastojke, poklopimo i ostavimo da rižoto odstoji nekoliko minuta. ; Gotovi rižoto rasporedimo na tanjure, preko njega naribamo svježi bijeli tartuf i poslužimo.
; -</div>
Rižoto s malvazijom i bijelim tartufom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s malvazijom i bijelim tartufom.
Rižoto s najpoznatijim obilježjima Istre, malvazijom i tartufom, zaista je nezaboravan izlet u kulinarske fantazije. Ako nam se i vi želite pridružiti na tom izletu, dobrodošli ste!
Rižoto s malvazijom i bijelim tartufom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s malvazijom i bijelim tartufom. - riža, bijelo vino (malvazije), ljutika, med s tartufom, češnjak, povrtni temeljac, maslac, parmezan (naribanog), maslinovo ulje s tartufom, tartufi (bijeli), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, bijeli papar, Ljutiku očistimo i nasjeckamo, a češnjak protisnemo. ; U lonac, na dvije-tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckanu ljutiku, protisnuti češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri dok luk malo ne omekša. ; Zatim ulijemo bijelo vino i kad zavri, kuhamo dok napola ne ispari. ; Potom dodamo med i rižu te miješajući pirjamo, a čim riža upije svu tekućinu, rižoto nastavimo kuhati povremeno podlijevajući povrtnom juhom. ; Kada smo dobili željenu tvrdoću riže, lonac maknemo s vatre, dodamo maslac i naribani parmezan, pokapamo maslinovim uljem s tartufima, začinimo bijelim paprom, dobro izmiješamo sastojke, poklopimo i ostavimo da rižoto odstoji nekoliko minuta. ; Gotovi rižoto rasporedimo na tanjure, preko njega naribamo svježi bijeli tartuf i poslužimo.
; -
Ljutiku očistimo i nasjeckamo, a češnjak protisnemo.
U lonac, na dvije-tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckanu ljutiku, protisnuti češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri dok luk malo ne omekša.
Zatim ulijemo bijelo vino i kad zavri, kuhamo dok napola ne ispari.
Potom dodamo med i rižu te miješajući pirjamo, a čim riža upije svu tekućinu, rižoto nastavimo kuhati povremeno podlijevajući povrtnom juhom.
Kada smo dobili željenu tvrdoću riže, lonac maknemo s vatre, dodamo maslac i naribani parmezan, pokapamo maslinovim uljem s tartufima, začinimo bijelim paprom, dobro izmiješamo sastojke, poklopimo i ostavimo da rižoto odstoji nekoliko minuta.
Gotovi rižoto rasporedimo na tanjure, preko njega naribamo svježi bijeli tartuf i poslužimo.