- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Rižoto s morskim kozicama i jagodama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s morskim kozicama i jagodama.
Evo još jednog ukusnog jela za ljubitelje rižota, a dodatak kozica i jagoda čini ga zaista posebnim.
Rižoto s morskim kozicama i jagodama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s morskim kozicama i jagodama. - riža, repovi morskih kozica (očišćenih), jagode, bijelo vino (suhog), slatko vrhnje, luk, korijen đumbira, povrtni dodatak jelima, maslac, bijeli papar, Za početak luk ogulimo i narežemo na četvrtine, đumbir ogulimo i narežemo na trakice, dvije trećine očišćenih jagoda prepolovimo, a preostale narežemo na kockice. ; Zatim pripremimo temeljac tako što u lonac vrele vode dodamo povrtni dodatak jelima, četvrtine luka, trakice đumbira i kuhamo na laganoj vatri. ; Za to vrijeme prepolovljene jagode stavimo u sjekač, ulijemo slatko vrhnje i izradimo pire. ; U zaseban zagrijani lonac stavimo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi. Potom dodamo rižu i miješajući pričekamo da riža upije dio masnoće. ; Zatim rižu miješajući kuhamo, podlijevajući procijeđenim temeljcem. Nakon 10-ak minuta dodamo repove morskih kozica, i nježno miješajući kuhamo dok ne bude „al dente“. ; Potom dodamo preostali maslac, začinimo bijelim paprom, dobro promiješamo, ulijemo pire od jagoda i vrhnja, ponovo dobro promiješamo, nježno umiješamo jagode narezane na kockice, maknemo s vatre, poklopimo i ostavimo da odstoji. ; Nakon nekoliko minuta rižoto stavimo na tanjur i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- riža, 300 g
- repovi morskih kozica, 300 g očišćenih
- jagode, 200 g
- bijelo vino, 100 ml suhog
- slatko vrhnje, 100 ml
- luk, 1 glavica
- korijen đumbira, 40 g
- povrtni dodatak jelima, 1 žličica
- maslac, 60 g
- bijeli papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Za početak luk ogulimo i narežemo na četvrtine, đumbir ogulimo i narežemo na trakice, dvije trećine očišćenih jagoda prepolovimo, a preostale narežemo na kockice.
- Zatim pripremimo temeljac tako što u lonac vrele vode dodamo povrtni dodatak jelima, četvrtine luka, trakice đumbira i kuhamo na laganoj vatri.
- Za to vrijeme prepolovljene jagode stavimo u sjekač, ulijemo slatko vrhnje i izradimo pire.
- U zaseban zagrijani lonac stavimo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi. Potom dodamo rižu i miješajući pričekamo da riža upije dio masnoće.
- Zatim rižu miješajući kuhamo, podlijevajući procijeđenim temeljcem. Nakon 10-ak minuta dodamo repove morskih kozica, i nježno miješajući kuhamo dok ne bude „al dente“.
- Potom dodamo preostali maslac, začinimo bijelim paprom, dobro promiješamo, ulijemo pire od jagoda i vrhnja, ponovo dobro promiješamo, nježno umiješamo jagode narezane na kockice, maknemo s vatre, poklopimo i ostavimo da odstoji.
- Nakon nekoliko minuta rižoto stavimo na tanjur i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |