Rižoto s morskim kozicama i jagodama

 • 50 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Sadrži ribu/ morske plodove
Rižoto s morskim kozicama i jagodama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s morskim kozicama i jagodama.

Evo još jednog ukusnog jela za ljubitelje rižota, a dodatak kozica i jagoda čini ga zaista posebnim.

Rižoto s morskim kozicama i jagodama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s morskim kozicama i jagodama. - riža, repovi morskih kozica (očišćenih), jagode, bijelo vino (suhog), slatko vrhnje, luk, korijen đumbira, povrtni dodatak jelima, maslac, bijeli papar, Za početak luk ogulimo i narežemo na četvrtine, đumbir ogulimo i narežemo na trakice, dvije trećine očišćenih jagoda prepolovimo, a preostale narežemo na kockice. ; Zatim pripremimo temeljac tako što u lonac vrele vode dodamo povrtni dodatak jelima, četvrtine luka, trakice đumbira i kuhamo na laganoj vatri. ; Za to vrijeme prepolovljene jagode stavimo u sjekač, ulijemo slatko vrhnje i izradimo pire. ; U zaseban zagrijani lonac stavimo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi. Potom dodamo rižu i miješajući pričekamo da riža upije dio masnoće. ; Zatim rižu miješajući kuhamo, podlijevajući procijeđenim temeljcem. Nakon 10-ak minuta dodamo repove morskih kozica, i nježno miješajući kuhamo dok ne bude „al dente“. ; Potom dodamo preostali maslac, začinimo bijelim paprom, dobro promiješamo, ulijemo pire od jagoda i vrhnja, ponovo dobro promiješamo, nježno umiješamo jagode narezane na kockice, maknemo s vatre, poklopimo i ostavimo da odstoji. ; Nakon nekoliko minuta rižoto stavimo na tanjur i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Za početak luk ogulimo i narežemo na četvrtine, đumbir ogulimo i narežemo na trakice, dvije trećine očišćenih jagoda prepolovimo, a preostale narežemo na kockice.
 2. Zatim pripremimo temeljac tako što u lonac vrele vode dodamo povrtni dodatak jelima, četvrtine luka, trakice đumbira i kuhamo na laganoj vatri.
 3. Za to vrijeme prepolovljene jagode stavimo u sjekač, ulijemo slatko vrhnje i izradimo pire.
 4. U zaseban zagrijani lonac stavimo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi. Potom dodamo rižu i miješajući pričekamo da riža upije dio masnoće.
 5. Zatim rižu miješajući kuhamo, podlijevajući procijeđenim temeljcem. Nakon 10-ak minuta dodamo repove morskih kozica, i nježno miješajući kuhamo dok ne bude „al dente“.
 6. Potom dodamo preostali maslac, začinimo bijelim paprom, dobro promiješamo, ulijemo pire od jagoda i vrhnja, ponovo dobro promiješamo, nježno umiješamo jagode narezane na kockice, maknemo s vatre, poklopimo i ostavimo da odstoji.
 7. Nakon nekoliko minuta rižoto stavimo na tanjur i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 46
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: